Fehérje rizspehellyel

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hogy neked könnyű és egyszerű legyen!


Kapcsolódó cikkek
A titkos recept alapján kikísérletezett kaja végül egy ínycsiklandó sörtésztában kisült csirkemell lett, amihez macsek összedobott még néhány rizskorongot is, m...
NEM SOK OLYAN ÖSSZETEVŐ HASZNOS A SPORTOLÓK - ÉS MINDENKI MÁS - SZÁMÁRA, MINT A CSIRKEMELL ÉS A TOJÁS. HA EZEKET EGY ÉTELBEN PÁROSÍTANI TUDJUK ÚGY, HOGY NE KELL...
Hozzávalók: - 250 g rizstészta - 8 db nagy garnélarák - fokhagyma - himalája só - őrölt feketebors - majoránna - apróra vágott petrezselyem - olívaolaj ...
Hozzávalók * 500g darált marhahús, zsírtartalom max 10% * 2 fej lilahagyma * 6 koktélparadicsom (vagy más paradicsom) * pirospaprika, majoranna...
Íme egy diétás süti recept, aminek a hozzávalóit összekeverni és betenni a sütőbe pont annyi ideig tart, mint ameddig a videó, tehát kvázi együtt tudod elkészít...
Hozzávalók: * 40g zabpehely * 10g mandula * 15 g lenmag * 15g napraforgómag * 15 g karobpor * 1 kiskanálnyi fahéj * kiskanálnyi nar...
Mit szólnál egy recepthez, amivel lehet villantani, mégis pofonegyszerű, és kis változatosságot csempészik a szokványos csirkerizs kombinációba? A csirkemellel ...
Oké, tudjuk, hogy simán letolod a brokkolit párolva, és az egyszerű is, de ha szempont a hordozhatóság, és mondjuk nem bánsz egy kis változatosságot sem, akkor ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-03-13
Szerintem a tejsavó fehérjénél talán még egy árnyalattal finomabb a kazein - bár ez is tejszármazék. Rizs-vagy zabkását én is szoktam készíteni egy picit máshogyan. Először 40 g zab- vagy rizspelyhet megfőzök mikróban kevés vízzel és némi édesítővel. Ha megpuhult (kb. fél perc), akkor jöhet hozzá 30 g kazein és szükség esetén még egy kis víz, hogy tocsogós legyen. Így visszarakom az egészet a mikróba. Amikor megemelkedik kiveszem, megkavarom, majd még egy körre visszarakom. Így jobban besűrűsödik, kellemesebb állaga lesz. Összenyomkodott banánt és / vagy meggyet rakok hozzá ízlés szerint. Ha mégis híg marad egy kicsit, akkor némi útifűmaghéjat adok hozzá, de ezzel már nem főzöm, csak hagyom, hogy megduzzadjon.

válasz
2017-03-14
A kazein estére és sütésre valóban jobb (hogy finomabb-e az már részletkérdés).
Viszont reggelihez amikor gyors fehérjére lenne szükség nem a kazein a jó választás.
Kérdés
2017-03-13
"...még sajtot is, ha... rossz ízlésed van..."
Ezen jót nevettem!

válasz
2017-03-14
Szia!

Érdekes ízélmény lenne, az biztos!