Fehérje rizspehellyel

2017-03-12
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

“A világ legegyszerűbb ételei” című, amúgy nem létező sorozatunkban ismét a faékkel vetekedő bonyolultságú gasztronómiai költeményt mutatunk be, Csak azért, hogy neked könnyű és egyszerű legyen!


Kapcsolódó cikkek
Egy kis darált hús, egy kis fokhagyma, egy kis tejszín, és kész is a finom, egyszerű, és egészséges ebéd, ami némi teljes őrlésű tésztával akár diétába is belef...
Vendégváró finomság, fehérjedúsan, mindenféle szemét hozzávaló nélkül? Igen, ez a recept tökéletesen megfelel a célnak! Tonhallal töltött paradicsom recept a Bu...
A madártej jó, a madártej finom, sajnos azonban cseppet sem diétás. Persze, csak akkor, ha televágod mindenféle cukorral, pudingporral meg isten tudja még, mive...
Menzás időket idéző ízek, szemét hozzávalóktól mentesen, egészségesen, és kis extrával elkészítve: igen, ez a mi paradicsomos húsgombóc receptünk!...
Igazi, hamisítatlan vendégváró finomság, ami nem mellékesen fehérjebomba is - igen, ez a sajttekercs! Ne ijesszen meg a dolog, igazán egyszerű elkészíteni, még ...
Elsőre nem hittük, hogy ezekkel az alapanyagokkal bármiféle hasonlóságot el tudunk érni a mákos gubával, de a mák végül győzött :) Így nem félünk kijelenteni, h...
Hóban, fagyban, szabad tűzön készítettük el az egyik legegyszerűbb csirkés kaját, melynek segítségével változatosságot csempészhetsz a néha bizony dögunalmas cs...
Házi zsemle recept, diétás rukkolás túrókrémmel? Ráadásul pofonegyszerűen? Úgy bizony, lehetséges, és nem is kerül nagy erőfeszítésbe! Házi zsemlére fel!...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2017-03-13
Szerintem a tejsavó fehérjénél talán még egy árnyalattal finomabb a kazein - bár ez is tejszármazék. Rizs-vagy zabkását én is szoktam készíteni egy picit máshogyan. Először 40 g zab- vagy rizspelyhet megfőzök mikróban kevés vízzel és némi édesítővel. Ha megpuhult (kb. fél perc), akkor jöhet hozzá 30 g kazein és szükség esetén még egy kis víz, hogy tocsogós legyen. Így visszarakom az egészet a mikróba. Amikor megemelkedik kiveszem, megkavarom, majd még egy körre visszarakom. Így jobban besűrűsödik, kellemesebb állaga lesz. Összenyomkodott banánt és / vagy meggyet rakok hozzá ízlés szerint. Ha mégis híg marad egy kicsit, akkor némi útifűmaghéjat adok hozzá, de ezzel már nem főzöm, csak hagyom, hogy megduzzadjon.

válasz
2017-03-14
A kazein estére és sütésre valóban jobb (hogy finomabb-e az már részletkérdés).
Viszont reggelihez amikor gyors fehérjére lenne szükség nem a kazein a jó választás.
Kérdés
2017-03-13
"...még sajtot is, ha... rossz ízlésed van..."
Ezen jót nevettem!

válasz
2017-03-14
Szia!

Érdekes ízélmény lenne, az biztos!