Maltodextrin (1 kg)

 / 4.6 87 vélemény
Protein Buzz Maltodextrin 1 kg
Ár: 1 490 Ft
Egységár: 1 490.00 Ft/kg
Íz:
ízesítetlen (natúr)
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Maltodextrin

A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümülcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő elraktározására.

A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2017-06-13
Sziasztok !
Azt olvastam a Maltodextrin házi cikketekben, hogy ízetlen...
Azaz akkor ezt nem tudom cukor, stb... helyett, ízesítésképp használni?
Rendszeresen dextrózzal iszom a teám, készítem a fehérje palacsintát vagy tejberizst, meg minden mást amihez cukor kell... csak ugye a Maltodextrin egy fokkal jobb volna... De nem váltja ki ezek szerint a Dextrózt? (ízesítés terén)

válasz
2017-06-15
Szia!

Nem, nem nagyon van semmilyen íze. Ha a cukor kiváltása a cél, akkor inkább az eritriol.

Vevővélemények

edzés után
2015-02-26
edzés után dextrózzal, zab lisztel és proteinnel keverve tökéletes turmixot csinálhatsz belőle... minden benne van ami edzés után kell
kötelező!
2015-04-09
nagyon kell szénhidrát edzés után, szval kötelező. Maltodextrin... nem több nem kevesebb! Úgy gondolom szőlőcukor egymagába sufni tuning, de ha felesbe megy az már nagyságrendekkel jobb. De jó alternatíva a full force-os szénhidrát keverék. ár értékben ez a termék nagyon jó! Vitargo verhetetlen, de a maga kategóriájában 10/10!
Nem tömény édes jó ár és edzés után tökéletes
2015-06-22
Edzés után használom dextrózzal és fehérjével keverve. Elsőre azt hittem nagyon édes lesz tőle a fehérje de meglepődve tapasztaltam, hogy nem vészes. Maga a csomagolásról annyit érdemes elmondani, hogy nemcsak impozáns és büszkén teheted ki a polcra, de egyúttal visszazárható is ami elég fontos. Mivel por állagú eléggé tud szállni a levegőben, nagyon apró szemcsés ezért mindig ügyelni kell hogy jól zárd vissza a csomag száját. Egyetlen hátránya az lenne, hogy nincs benne adagolókanál de ezt nem gond ha rendszeresen veszel mellé fehérjét, mert abban mindig van. Mivel Magas a glikémiás indexe csak edzés illetve nehéz fizikai munka után ajánlom fogyasztását. Illetve azoknak ajánlott akik csak fehérjét fogyasztanak edzés után és nem tömegnövelőt. Konkrétan én is ezért veszem mert ezzel a saját tömegnövelőmet rakom össze amibe én döntöm el miből mennyit teszek, ugyanis a tömegnövelőknél nem tudják, hogy éppen hány kilogrammos embernek a tömegével kell számolni a benne levő szénhidrátok esetében.
Hasznos kiegészítő
2015-07-09
Edzés után iszok 30 g-ot dextrózal és tejsavófehérjével keverve.


Bár íztelen, a turmix mégis kellemesebb, krémesebb tőle. Edzés után teljesen feltölt. Sokat segít a regenerációban.


Aki veszi a fáradtságot hogy a fehérjéhez egy kis maltodextrint és dextrózt kever, hasznos ki tömegnövelőt is tud csinálni, ráadásul még olcsó is. :)