Maltodextrin (1 kg)

Maltodextrin
A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümülcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő elraktározására.
A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga.
Azt olvastam a Maltodextrin házi cikketekben, hogy ízetlen...
Azaz akkor ezt nem tudom cukor, stb... helyett, ízesítésképp használni?
Rendszeresen dextrózzal iszom a teám, készítem a fehérje palacsintát vagy tejberizst, meg minden mást amihez cukor kell... csak ugye a Maltodextrin egy fokkal jobb volna... De nem váltja ki ezek szerint a Dextrózt? (ízesítés terén)
Nem, nem nagyon van semmilyen íze. Ha a cukor kiváltása a cél, akkor inkább az eritriol.
Bár íztelen, a turmix mégis kellemesebb, krémesebb tőle. Edzés után teljesen feltölt. Sokat segít a regenerációban.
Aki veszi a fáradtságot hogy a fehérjéhez egy kis maltodextrint és dextrózt kever, hasznos ki tömegnövelőt is tud csinálni, ráadásul még olcsó is. :)