Dextróz tabletta (80 gr.)

 
Egyéb tápkieg. Dextróz tabletta 80 gr.
Ár: 220 Ft
Egységár: 2,75 Ft/gr.
Nem rendelhető!


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Tablettázott szőlőcukor

A fogyasztása, a tárolása kényelmes. Az ízesített változatok (mentol, citrom, stb.) edzések előtt és alatt is használhatók.

Adagolása:

Igény szerint 4-20 tabletta edzések előtt és alatt.

Termékleírás összecsukása »


Kérdések

Kérdés
2008-06-08
Sziasztok!
Ha edzés alatt fogyasztott dextróznak mi a szerepe?

válasz
2008-06-09
Semmi. Edzés alatt jobb izotóniás oldatot fogyasztani. A szőlőcukornak (szerintem) egy szerepe lenne az étkezésben: edzés után alkalmas a glikogén raktárak visszatöltésére (és ott mehet mellé 30%-nyi fehérje is).

Edzés előttre (szerintem) azért nem igazán jó, mert az igaz, hogy gyorsan emeli a vércukor szintet, de amikor felszívódik, a hirtelen inzulin + az edzés miatt a kiinduló szintnél alacsonyabbra esik vissza az edzés alatt. Ezt egyesek úgy próbálják meg elkerülni, hogy edzés alatt folyamatosan iszogatják. Szerintem jobb lenne ún. izotóniás oldatot iszogatni edzés alatt. Az izotóniás lényege az, hogy az oldatnak azonos legyen (izo, tehát se nem hipo és se nem hipertóniás) az ozmotikus nyomása a szervezetünkével. Csak ebben az esetben alkalmas az oldat a tápanyagok, köztük a szénhidrát, az ásványi anyagok, és ami a legfontosabb a víz bejuttatására a szervezetbe. Az izotóniásság elérésében a több féle szénhidrát mellett a só (nátrium) tartalomnak is szerepe van.

Persze, az izotóniás italok drágábbak, ezért az egyszeri spórolós magyar úgy gondolja, hogy neki elég lesz kispénzért csak a szőlőcukor is. Ez az oka annak, hogy... eszméletlen mennyiséget rendelnek belőle.

Vevővélemények