Rhodiola Rosea (60 kap.)

 / 4.6 5 vélemény
VitaKing Rhodiola Rosea 60 kap.
Ár: 5 990 Ft
Egységár: 99,83 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Aranygyökér (Rhodiola Rosea)

A Rhodiola rosea gyökere (ugyancsak használatos neveken: rózsagyökér, aranygyökér(??), goldenseal(?biztosan nem?)) elsősorban a Távol- Keleten, Kínában és Szibériában, de Európában is, pl. a vikingek és - számos feljegyzés szerint - a görög orvosok által használt és nagy becsben tartott herbárium.

Elsőként felismert és ma már tudományosan is igazolt hatása az állóképességet, a fizikai és a mentális (kognitív) funkciót jelentősen serkentő hatása.

A Rhodiola rosea "tudományos" története az 1960-as években kezdődött, amikor orosz kutatók - épp a népi megfigyelések okán - alapos kémiai és klinikai vizsgálat alá vetették a gyökér kivonatát. Sikerült bizonyítaniuk, hogy a Rhodiola rosea kivonata valóban fokozza a testi és szellemi teljesítményt. Nehéz fizikai munkát végző dolgozók, űrhajósok és élsportolók esetében azt találták, hogy azok fizikai teljesítőképessége 18-25%-kal nőtt egy hónapos kúraszerű alkalmazás után. Más kísérletek során pedig kimutatták, hogy az aranygyökér a szellemi (kognitiv) képességekre is pozitív hatást gyakorol. Ennek már néhány hétnyi fogyasztás után érezhető a hatása.

Ezen kívül több olyan hatással rendelkezik, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. Antioxidáns hatással bíró tápanyag, melynek köszönhetően gátolja a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat, védi a sejteket, elősegíti azok megfelelő működését. A rózsagyökér másik igen fontos tulajdonsága, hogy hozzájárul a keringési rendszer egészséges, normális működéséhez, és a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságához.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

Vitalizál, nyugtat
2018-11-21
Három hónapja kezdtem szedni, mert prediabétesz miatt alacsony lett a tesztoszteron szintem, depresszív tünetekkel küzdöttem, és a munkám is stresszes. Ez a termék egyszerre kapcsol ki, nyugtat és mégis segít, hogy jobban koncentrálj a napi feladatokra. Nem hat azonnal, de fokozatosan éreztem a változást. Edzés nem megy tőle jobban, de megfelelő kaja, az alap vitaminok és aminok mellett hasznos kiegészítő.