Gotu Kola (60 kap.)

 / 3.7 10 vélemény
Swanson Gotu Kola 60 kap.
Ár: 2 325 Ft
Egységár: 38,75 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Gotu Kola

Az agy tápláléka

A GOTU KOLA egy szent növény az Ayurvédában. Segíti az agy működését és az egész központi idegrendszer működését serkenti.

Enyhíti a fejfájást, leviszi a lázat, frissíti a memóriát, megszünteti fáradtság érzését, valamint a depressziót. Segít alvászavar esetén is.

Alkalmazható a sebek gyógyulásának hatékonysága érdekében, reumás fájdalmaknál, folyadékveszteség megállításában, rekedtség esetén, köhögéskor, bőrbetegségek gyógyításának kiegészítésére, a keringési rendszer és a máj egyéb megbetegedésekor.

A központi és a perifériás idegrendszerre csillapító hatással van, kitűnő adaptáló hatása van. Az idegrendszeren keresztül befolyásol számos biológiai mechanizmust: javítja a mentális funkciókat, meggátolja az agyban és az idegrendszerben zajló degeneráló változások kialakulását.

Tökéletesíti a vérkeringést (visszerek, trombózis kialakulását korlátozza). Gyorsítja a trauma és a betegségek lefolyása után a belső szövetek regenerálódását.

Modern tudományos kutatások bebizonyították, hogy a GOTU KOLA-nak fiatalító tulajdonságai is vannak.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2019-05-16
Üdv!
22 éve foglalkozok harcművészetekkel. Tradicionális távoli-keleti harcművészetekkel és modern nyugati küzdősportokkal is. Olyan küzdőstílus nincsen a világon ami nem működik. Az MMA most virágkorát éli.Ez a DIVAT. Manapság az összes kis pisis tinifiúcska 'ememá fájter' akar lenni. Ezáltal az autentikus harcművészetek népszerűsége naná, hogy csökken, így van ez a karatéval, aikidóval és a kungfuval is. Mindenki gyorsan akar, viszonylag hatékonyan megtanulni bunyózni. Ez a rohanó világ velejárója + sokan érmekkel a nyakukban, vagy éppen serlegekkel, akarnak önigazolást nyerni maguknak, hogy mennyire f/sza és kemény ketrechopliták.

A tradicionális harcművészetek, azok nem csupán harci technikákból álló dolgok, hanem ÉLETFORMA is!
Na éppen erre az életforma űzésre nincsen, türelme, ideje, kitartása(!), kedve és főleg sokszor lehetősége a mai embernek, aki napi 8-10 órákat dolgozik.
A hagyományos harcművészeteket, nem versenyzés céljára találták ki, hanem arra az esetre, hogy az emberek magukat megtudják védeni, az átlagos küzdelmi képességű, ám erőszakos, rossz akaratú emberektől. Erre a célra a mai napig is jók ezek a harcművészetek. Nem Myike Tysonok vagy Semmy Shiltek a kötekedők nagy többsége. A brazil jiu-jitsu pedig gyakorlatilag MMA-ra lett tervezve. A boksz, a birkózás, muay thai pedig a közönség szórakoztatására lett kitalálva. Egyszerűek, kemények, így a laikus közönség is tudja élvezni a műsort. Magyarán mondva az egész, nem más mint pénisz méregetés. Kenyeret és cirkuszt a népnek, régen karddal és szigonnyal harcoltak a gladiátorok egymással a véres homokon, ma pedig márkás (szponzorált) rövid naciban ütik egymást a szteroidozott sportolók a ketrecben, MMA címszó alatt. Kínában, Japánban is nagy propagandája van az MMA-nak, persze, hogy az ottani mai fiatal generáció is elmegy inkább kickboxolni és/vagy brazil jitsuzni, ahelyett, hogy Okinawa-n karatézna, vagy a Wudang hegyen kungfuzna. Nincs türelmük és kedvük, fabábún gyakorolni, makiwara-t püfölni, helyette zsákolnak vagy hemperegnek a tatamin.
Logikusan nézve a dolgokat. Egy mma-s, thai boxoló, grappler...stb, a saját szabályrendszerére gyúr, vagy is olyanok ellen készül fel akik hozzá hasonlóan képzettek. Egy versenyfelkészülés időhöz is van kötve. Bele kell kalkulálnia az edzést, figyelni kell a kajálásra (hiszen a súlycsoportban kell maradnia). Mivel több menetet is ki kell bírnia az erőnlétére is gyúrni kell. Plusz ugye a sparring. Naná, hogy nincs idő olyanokra, hogy pl: katázgatás. Ebből a szempontból a formagyakorlatok valóban feleslegesek. Így csak is a számára hasznos és adott verseny szempontjából hatékony és praktikus módszerekhez folyamodik. Hiszen az idő pénz. Naná, hogy védőfelszerelésekben gyakorol, hiszen hogyan megy el meccsre/versenyre, ha már edzésen is lesérül.

Egy harcművész ennél kényelmesebb. Mert magáért edz (míg a küzdősportoló nem csak magának edz, hanem a győzelemért, ha győz pénzt kap + a hírnév...stb.). Nem kell rohannia, aprólékosan felépíti magát. Formázik, fabábún erősíti a csontjait, fegyverrel gyakorol, makiwara-t üt, meditál vagy éppen sparringol is. Fokozatosan felkeményíti, erősíti a testét, sőt idővel hajlékonyabb is lesz.


Ezért van az, hogy egy taichi mester még 95 évesen is lazán le tud menni spárgába, míg a 45 éves kiöregedett ex-bokszoló/k1-es/ketrecharcos pedig egy Parkinson-kóros ízületes, reumás nyomorék lesz.

Annyi gyakorlata és küzdelmi rutinja pedig a trad. harcművésznek is bőven lesz, hogy az átlag kötekedőt leverje. Hiszen küzdelmet ős is tanul, a testfelkeményítő edzéseknek köszönhetően pedig, jobb lesz a fájdalomtűrő küszöbe, mint egy átlag embernek.
Végezetül: Aki egészséges testet akar + bunyózni is akar tudni egy bizonyos szinten, annak jó a harcművészet is.
Aki pedig versenyezni akar, sportolni akar és kemény csávó akar lenni, az pedig küzdősportoljon.

A harcművészet, az életstílus, életforma. Önfejlesztés is, nem véletlenül van hozzá rendelve meditáció és filozófia (pl: budo, bushido, taoizmus, zen....stb.) is. Tehát ez nem csak annyiból áll, hogy részt veszel heti 2-3x alkalommal az edzéseken. Hanem otthon is ÖNÁLLÓAN fejlesztgeted a képességeidet.


válasz
2019-05-17
Szia!

Köszönöm a hozzászólásod, egy élmény volt olvasni, mindennel egyetértek!

Vevővélemények

Jó termék
2015-09-17
Meló miatt nem mindig jut elég időm az alvásra, meg amúgy is nehezen szoktam elaludni, ezért gondoltam teszek egy próbát ezzel a kiegészítővel. kellemeset csalódtam benne. Kevés alvással is sokkal kipihentebben ébredek, mélyebben alszom tőle, így jobban tudok regenerálódni is. Alap kiegészítő lett nálam.