Eritritol (500 gr.)

 / 4.0 3 vélemény
Szafi Reform Eritritol 500 gr.
Ár: 1 365 Ft
Egységár: 2,73 Ft/gr.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Eritritol

Az eritritolt, mint a legtöbb cukoralkoholt, édesítőszerként használják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Jól kombinálható más édesítőszerekkel.

Nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség fogyasztása esetén jut, így nincs puffasztó és hashajtó hatása, mint más cukoralkoholoknak. A felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül, emiatt energiatartalma igen csekély, gyakorlatilag 0-nak tekinthető.

Glikémiás indexét 0-ra tartják, így nem emeli meg a vércukorszintet, nincs semmilyen hatással az inzulinra, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják, és a diétázók, fogyókúrázók, egészséges életmódot követőknek is tökéletes választás. Az eritritol használható sütéshez, főzéshez is, hiszen hőre nem bomlik, azonban a süteményeknél sokkal tovább tartó puhaság érhető el vele. Sőt, ha ügyesek vagyunk, még karamell máz készítéséhez is tökéletes.

A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombaszaporodást, így candida diétások is fogyaszthatják.

Az eritriol a legegészségesebb és a legkisebb kalóriatartalmú (és szénhidrát tartalmú) választási lehetőség a cukorhoz és más cukoralkoholokhoz képest. Felhasználhatósága azonos más testes édesítőszerekével, ráadásul egészséges és magas az emésztési toleranciája.

Összetevők: Eritritol

Tárolás: száraz, hűvös helyen (12-20°C között)

Származási ország: EU

Termékleírás összecsukása »


Kérdések

Kérdés
2014-09-05
A termékleírás szerint ez karamellizálható, de én máshol az ellenkezőjét olvasom. Biztos ez az infótok?

válasz
2014-09-08
Szia!

Érdemes körülnézni a neten, sokan különböző praktikákkal oldják meg a dolgot. Elvileg nem karamellizálható, a gyakorlatban azért lehet vele ügyeskedni. A kérdésedre válaszolva a korrektség jegyében: nem biztos ez az infónk.

Vevővélemények

Nincs mellekize
2016-06-09
Mas edesitökkel szemben, semmifele mellekize nincs. Nem tul edes, de illuzionak több, mint tökeletes. Ar ertek arany is absolut rendben. Tökeletes zabsütihez, vagy proteinböl keszült csokiszoszhoz is, illetve az esti turo edesitesehez is paratlan. Szoval, teljesen rendben van.