Édesburgonya chips

2018-11-26 | 
 / 4.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Lehet, hogy az édesburgonya egyáltalán nem annyival hasznosabb számunkra, mint ahogyan a köztudatban él, ugyanakkor az tuti, hogy az otthon elkészített édesburgonya chips sokkal kisebb galibát okoz a szervezetednek, mint a boltban megvásárolt, ki tudja, milyen olajban sütött burgonyaszirom. Ráadásul kipróbáltuk olaj nélkül is, ami már tényleg a beleköthetetlen kategória!

Hozzávalók:

  • 3 db édesurgonya
  • só, őrölt szerecsendió
  • kókuszzsír

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Egy uborka szeletelővel leheletvékonyra vágjuk az édesburgonyát.

2. Megszórjuk sóval és őrölt szerecsendióval.

3. Ha olajban sütjük, akkor forró kókuszsírba helyezzük a szeleteket, és pár perc alatt ropogósra sütjük őket. Ha sütőben sütjük, akkor sütőpapírra tesszük a szeletelt édesburgonyát, és kb 15 perc alatt kisütjük, de nagyon kell figyelni, mert hirtelen kezd el megégni, mi is majdnem ráfaragtunk ezzel!

4. Joghurt és fokhagyma összekeverésével szószt is készíthetünk hozzá, de natúrban is nagyon finom!

Tápanyagtartalom

Energia: 220-400 kalória

Fehérje: 5 gramm

Szénhidrát: 50 gramm

Zsír: kb 20 gramm (sütőben gyakorlatilag ez a szám nulla, ez becsült mennyiség, amit magába szív sütéskor)

Végül pedig itt a chips elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
A fehérjés szeletek mindig csábítóak, főleg ha Te magad készítheted el úgy is, ha nem vagy egy Gordon Ramsay a konyhában. :) Az már csak hab a tortán, hogy néhá...
Egy csipet egészség, egy kicsi lazulás: összekötöttük a kellemest a hasznossal! Urbán Ági rozés koktélját láthatjátok. ...
Finom csirkerizs 1 perc alatt? Simán! ...
Diétás süti, diétás köret, egyszerű, finom, mégis, mi kell még? A NoCarb Noodle segítségével egyszerre tudsz kaja utáni édességet, és a hús mellé szénhidrátszeg...
A titkos recept alapján kikísérletezett kaja végül egy ínycsiklandó sörtésztában kisült csirkemell lett, amihez macsek összedobott még néhány rizskorongot is, m...
Ne ijedj meg, nem mentünk át vegába, marhahajó ez igazából. Csak a csónaktest van padlizsánból és mire elkészülsz vele, rá fogsz döbbenni, hogy egészen komoly k...
Hozzávalók: * 500g brokkoli * 40g zabkorpa * 100g görög vagy natúr joghurt * Goji bogyó * 15 magkeverék ízlés szerint * Himalája só, ci...
Szokták mondani, hogy ha egy csomó finom dolgot összesütsz, abból úgyis valami finom keveredik ki. Nos, szeretjük a csirkét, a tojást, a sajtot és a hagymát is,...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2018-11-26
Az édes burgonyával nem az a helyzet mint a teljes kiörlésű kenyérrel? Ugyan annyi a szénhidrát de az "jobb".

válasz
2018-12-04
Szerintem nem kell túlmisztifikálni :D Mindkettő szénhidrát, az édesburgonyában van sok vitamin is. Egy hobbista gyúrósnak tök mindegy, hogy melyiket eszi, nem ettől fog függni a fejlődés.