Vitamin E (100 g.k.)

 / 3.3 3 vélemény
Vitamin Station Vitamin E 100 g.k.
Ár: 2 115 Ft
2 350 Ft
Megtakarítás:235 Ft 10%
Egységár: 21,15 Ft/g.k.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Vitamin E

Az E-vitamin (más néven tokoferol) egy zsírban oldódó, különösen nagy fontosságú antioxidáns vitamin. Könnyen oxidálódik, napfény, vagy levegő hatására károsodhat.

Egy kiadós edzés után is megnövekszik szervezetünkben a szabadgyökök mennyisége. Ez tehető felelőssé a sérülésekért, a fáradságért… Ennek ellensúlyozására természetes módon antioxidánsokat kezdünk termelni. Egy kimerítő edzés után meggyorsíthatjuk a regenerációs folyamatokat, ha antioxidáns étrend-kiegészítőket alkalmazunk.

Miért fontos?

Az E-vitamin jótékony hatású lehet az ideg- és keringési-rendszerre, a bőr- és a haj állapotára, javítja a sebgyógyulást, és a szexuális életminőséget is kedvezően befolyásolhatja.

Ez a sokoldalú vitamin nélkülözhetetlen szerepet tölt be az oxidációs folyamatokban. Napjaink civilizációs életvitele, a stressz, a szennyezett levegő, a dohányzás az élelmiszer-adalékok, a sok telített zsiradék fogyasztása alaposan próbára teszik szervezetünket…

Mi is az az oxidáció, és miért káros a sok szabadgyök?

Az élethez szükséges energiát a táplálékok elégetésével nyerjük. Ezeket nevezzük oxidációs folyamatoknak. A táplálékok oxidációja során természetes úton is keletkeznek szabadgyökök, melyeket a jól működő szervezet közömbösíteni tud. A szabadgyök-képződés mértékét jelentősen befolyásolják az életmódbeli-, és a környezeti tényezők.

Sejtjeinkben a részecskék páros számú elektronokból álló kötésekkel kapcsolódnak össze. Ez adja a molekula stabilitását. Vannak azonban olyan molekulák, melyek páratlan számú elektront tartalmaznak. Ezeket hívjuk szabadgyököknek. Nagyon labilisak, és úgy törekszenek a stabil állapotra, hogy mindenhonnan elektront próbálnak rabolni, károsítva ezzel a körülöttük lévő szöveteket. Leginkább a sejtmembrán molekulái vannak a veszélynek kitéve, mert nagyon sérülékenyek, és egy ilyen „akció” során könnyen elveszítik elektronjukat. A sejtmembrán károsodására a sejt széteshet, így károsodnak a szövetek. Ez a folyamat tehető felelőssé az öregedésért és a daganatos megbetegedésekért.

"A szabad gyököket féken tartva az antioxidánsok jelenthetik az élet és a halál közötti különbséget, emellett befolyásolják, milyen gyorsan és mennyire öregszünk ... Az emberi szervezetben játszott szerepük egyszerűen csodálatos"
(Lester Packer)

Antioxidáns védelem

Az antioxidáns vitaminok különböző hatásmechanizmussal védik meg szervezetünket a szabadgyököktől: egyesek átadják hidrogénjüket, így stabilizálva a „gyökállapotot”, egy kevésbé reaktív vegyületet képeznek. Mások feláldozzák magukat az oxidácóra, vagy egyéb antioxidánsokat regenerálnak.

Antioxidáns tulajdonsággal bíró vitaminok a C-vitamin, az A-vitamin előanyaga: a béta-carotin, illetve az E-vitamin.

Mindegyik nagy hatékonyságú védelmi szerepet tölt be a saját posztján (immunvédekezés, sejtmembrán-védelem, szabadgyökök).

Szervezetünk nem képes előállítani ezeket a vitaminokat, ezért kizárólag külső forrásból tudjuk fedezni a szükségletet. Táplálékunk E-vitamin mennyisége nagyjából attól függ, mennyi, és milyen minőségű zsiradékot tartalmaz. A telítetlen növényi olajok nagymértékben tartalmazzák. Gazdag E-vitamin forrást jelentenek a csíráztatott magvakból hidegen sajtolt olajok, az olajos magvak és a teljes kiőrlésű gabona-félék. Ezekből a táplálékokból a megfelelő E-vitamin mennyiség elfogyasztása azonban problémát okozhat magas kalóriatartalmuk miatt. Érdemes ezért étrend-kiegészítő pótlást alkalmazni.

A Vitamin Station természetes E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítője védelmet nyújthat sejtjeinknek a káros oxidatív folyamatokkal szemben, így számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenthetjük. Túladagolásból eredő betegségét nem ismerjük.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2019-07-27
Sziaszatok. 25 eves vagyok 180cm es 108kg jelenlkeg. Sok felesleges zsirral es nemi izommal. Etrendem
8:00 Diet Whey, sovany turo
11:00 200gr csirkemell 50gr bulgur, hagyma, uborka
15:00 200gr csirkemell 50gr bulgur, uborka, kelkaposzta
18:00 200gr csirkemell, paradicsom, sovany turo, nemi kesu dio
21:00 Diet Whey
Lefekudni kb ejfel es hajnal 1 korul szoktam, heti 3 sulyzos edzes, 1 nap kardio, munkambol adodoan kb 10-15km setalok / lepcsozok naponta.
Fogyni szeretnek, de izombol viszont a legkevesebbet vesziteni. Mennyire fog ez igy mukodni ezzel az etrenddel? Testalkatom mesomorph es endomorph kozott.


válasz
2019-08-07
Szia

Úgy látom, ennek működnie kellene szépen.

Vevővélemények

Jó kiegészítő
2015-05-31
Vita Complexemet egészítem ki vele. Napi 1 szemmel sokáig elég, ennyi pénzért nagyon jó vétel.