Diós izé

 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Nekünk sem sikerülhet minden. Diós csigát szerettünk volna készíteni, de a végeredményt inkább diós izének neveztük el. Lássuk tehát egy bakikkal tarkított gasztro krónikáját, ahol csakazértsem adjuk fel!


Hozzávalók:

  • 500g zabpehelyliszt

  • 1 zacskó instant élesztő

  • 1 evőkanál útifű maghéj

  • 40g kókuszzsír

  • megbecsülhetetlen mennyiségű mandulatej

  • 200g darált dió

  • édesítő (folyékony vagy por is megfelel)

  • 2 nagy tojás

Diós recept - hozzávalók

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd össze a lisztet és az élesztőt, valamint az útifű maghéjat, majd keverd hozzá a tojást és a felolvasztott kókuszzsírt. Önts hozzá mandulatejet (kelleni fog minimum 3 deci, de inkább több)

Diós recept - elkészítés

2. Tedd meleg helyre hogy megkeljen a tészta (na ez nekünk nem igazán sikerült)

3. Nyújtsd ki a tésztát (ez sem sikerült, csak újabb ismeretlen mennyiségű mandulatej hozzáadása után). A darált dióbelet keverd el mandulatejjel, hogy kenhető masszát kapj, és terítsd szét a kinyújtott tésztán.

Diós recept - elkészítés

4. Tekerd fel a tésztát, vágd fel kb 1,5 centis darabokra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb 25 perc alatt kész is lesz. De azt nem mondjuk hogy felejthetetlenül finom...

Tanulságok:

  • kelt tésztához ne használj kizárólag zapehelylisztet
  • inkább használj rendes élesztőt
  • a zabpehelylisztet kizárólag tojással és valami tejfélével ne akard használni, kell hozzá valami joghurt vagy hasonló sűrűbb anyag hogy ne száradjon ki
  • viszont ha érzed hogy nem akar sikerülni, ne add fel, mindenből lehet ehető dolgot varázsolni :)))

Íme a végeredmény:

Diós recept

Tápanyagtartalom

Energia: 3389 kalória

Fehérje: 113 gramm

Szénhidrát: 327 gramm

Zsír: 181 gramm

Végül pedig itt a diós izé elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod te ne kövesd el ezeket a hibákat!


Kapcsolódó cikkek
Szénhidrátmentes tésztából készült pancake recept? Naná! Új mániánk, az útifű maghéj ebben is segítségünkre volt! Az eredmény nem esztétikus, ellenben rendkívül...
Pulykamell recept nemigen volt még, pedig a pulyka is jó barátunk. Hát még ha megtömködjük egy kis aszalt szilvával, és megbolondítjuk egy kis szilvamártással!...
Pofonegyszerű csirke recept ismét, bár tény, az avokádó miatt talán extrának tűnhet. Pedig nem nagy művészet, csak ne főzd túl az avokádót és nem is nagyon tud...
Oké, tudjuk, kevert fehérjéből is lehet sűrű, pudingszerű cuccot keverni. De az nem finom. Rendben, kazeinből is lehet. Az meg nem olcsó, no meg szénhidrát se n...
A bundáskenyér valószínűleg sokunk kedvence. Annyi vele a baj csupán, hogy tocsog a (sok esetben omega 6-ban dús) zsírban a fehér lisztes kenyér, ami, mint tudj...
Nem feltétlenül diétás (bár ez mennyiség kérdése is), ámde teljesen tiszta alapanyagokból készült spenótos felfújt a Builder Gasztro-ban! Petra még mindig diétá...
A csirkepástétom recept, melyből remek gyúrós szendvicseket lehet készíteni, nagy sikernek örvendett, ezen felbuzdulva készítettünk egy tavaszias csirkemell son...
Hozzávalók * 45g teljes kiőrlésű liszt * 1 tojás * 150g tonhalkonzerv, sós lében * só, fehérbors, metélőhagyma, fokhagyma, chili * kókuszzs...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!