Diós izé

2015-08-28
 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Nekünk sem sikerülhet minden. Diós csigát szerettünk volna készíteni, de a végeredményt inkább diós izének neveztük el. Lássuk tehát egy bakikkal tarkított gasztro krónikáját, ahol csakazértsem adjuk fel!


Hozzávalók:

  • 500g zabpehelyliszt

  • 1 zacskó instant élesztő

  • 1 evőkanál útifű maghéj

  • 40g kókuszzsír

  • megbecsülhetetlen mennyiségű mandulatej

  • 200g darált dió

  • édesítő (folyékony vagy por is megfelel)

  • 2 nagy tojás

Diós recept - hozzávalók

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Keverd össze a lisztet és az élesztőt, valamint az útifű maghéjat, majd keverd hozzá a tojást és a felolvasztott kókuszzsírt. Önts hozzá mandulatejet (kelleni fog minimum 3 deci, de inkább több)

Diós recept - elkészítés

2. Tedd meleg helyre hogy megkeljen a tészta (na ez nekünk nem igazán sikerült)

3. Nyújtsd ki a tésztát (ez sem sikerült, csak újabb ismeretlen mennyiségű mandulatej hozzáadása után). A darált dióbelet keverd el mandulatejjel, hogy kenhető masszát kapj, és terítsd szét a kinyújtott tésztán.

Diós recept - elkészítés

4. Tekerd fel a tésztát, vágd fel kb 1,5 centis darabokra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb 25 perc alatt kész is lesz. De azt nem mondjuk hogy felejthetetlenül finom...

Tanulságok:

  • kelt tésztához ne használj kizárólag zapehelylisztet
  • inkább használj rendes élesztőt
  • a zabpehelylisztet kizárólag tojással és valami tejfélével ne akard használni, kell hozzá valami joghurt vagy hasonló sűrűbb anyag hogy ne száradjon ki
  • viszont ha érzed hogy nem akar sikerülni, ne add fel, mindenből lehet ehető dolgot varázsolni :)))

Íme a végeredmény:

Diós recept

Tápanyagtartalom

Energia: 3389 kalória

Fehérje: 113 gramm

Szénhidrát: 327 gramm

Zsír: 181 gramm

Végül pedig itt a diós izé elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod te ne kövesd el ezeket a hibákat!


Kapcsolódó cikkek
Mivel már lehet kapni tonhalkonzervet a Shop.Builderen, megünnepeltük ezt a jeles alkalmat egy fejedelmi tonhalturmix elkészítésével! Aki ódzkodik a fehérjeturm...
Vágysz egy kis hűsítő gyümölcslevesre, de nem akarod a szokásos cukros, semmire sem jó menzás változattal hizlalni magad? Akkor ez a cukor nélkül elkészített pr...
Mai adásunkban egy közepesen problémamentes sütit készítettünk el. Bár picit oda is sikerült égetni, mégis, aki odafigyel a sütőre, egészen kiváló finomságot tu...
A cukrászdák meg se próbálnak jó tápértékkel foglalkozni, de még ízben is agyon verheted őket otthon, öt perc alatt. ...
Egy elsőre nagyon durván extrának hangzó, ám pofonegyszerű halas receptet láthatsz az aktuális Builder Gasztro-ban! Nem kalóriaszegény, de nem is szemét kaja, ...
Bár diétája utolsó szakaszában van, Petra mégis összeütött nekünk egy finom meggyes csokitortát - amiből ő ugyan nem ehetett, ám ez nem von le semmit sem a rece...
Minden gyorskajának megvan az ehető, diétás verziója. A kínai sem kivétel, könnyen meg tudod csinálni magadnak, így attól sem kell félned, hogy szegény Buksi va...
Kvázi élő egyenesben teszteltük le a Biotech USA Protein Gusto termékvonalát, azaz vágatlanul, stopperrel mérve demostráljuk, hogy mennyi ideig tart elkészíteni...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!