Diétás bejgli recept

 / 4.9
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Adja magát, hogy az ünnepek előtt összedobjunk egy bejglit a Gasztro rovatban. Sokan is kértétek. Nos, elkészült! A szerkesztőségben annak dacára folyt a harc az utolsó morzsákért is, hogy a mákot többen nem is szeretjük itt. De ez... Nézd csak!


Hozzávalók (az alaphoz)

  • 200g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 100g natúr joghurt

  • 50g tejsavó fehérje (vaníliás)

  • 25g kókuszzsír

  • 1 egész tojás

  • 2-4g szőlőcukor

  • 5g élesztő

Hozzávalók (mákos töltelékhez)

  • 100g darált mák

  • 100g eritritol

  • 100g natúr joghurt

  • kevés citromlé

A recept elkészítése lépésről lépésre

1.) Tedd a száraz összetevőket egy tálba és keverd össze.

2.) Add hozzá a kókuszzsírt a joghurtot és a tojást, majd keverd el és gyúrd össze.

Bejgli recept elkészítés - I. lépés

3.) Néhány percig kell csak gyurmázni, szépen össze fog állni egy labdává. Ha ez megvan, takard le és tedd kb. 30 fokos melegre 1-2 órára, hogy megdagadjon. Tipp: melegítsd elő a sütőt 30 fokra és ott tedd oda a tésztát.

4.) Ha megdagadt szórj lisztet rá és a felületre is, ahol ki fogod nyújtani.

5.) Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra.

Bejgli recept elkészítés - 2. lépés

6.) Készítsd el a tölteléket. Csak keverd össze a mákot, az eritritolt és a natúr joghurtot és tedd rá az alapra.

7.) A rövidebb oldalakat hajtsd fel, hogy ne szóródjon ki a töltelék, majd tekerd fel a tésztát.

Bejgli recept elkészítés - 3. lépés

8.) Dekoráció: verj fel egy tojást és vond be vele a bejglit. Ettől lesz olyan igazi bejgli színe.

9.) Szúrj a bejglibe lyukakat, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A melegtől megrepedezhet az oldala, ha ezt a lépést kihagyod.

10.) 160 fokon, 30-35 percig kell sütni. Tipp: ne melegítsd elő a sütőt, ha fokozatosan melegedik kisebb az esély arra, hogy megrepedjen a bejgli.

Íme a végeredmény:

Bejgli - elkészült

Teljes tápanyagtartalom (mákos töltelékkel együtt):

Energia kb: 1764 kalória

Fehérje: 120 gramm

Szénhidrát: 150 gramm

Zsír: 76 gramm

Végül pedig itt a bejgli elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Gyúrós szendvicshez megváltás, ha már unod a jól bevált csirkepástétomot: íme a tonhalkrém, avagy tonhalpástétom recept, mely forradalmasítja a suliba vagy mel...
A hal tök gáz, úszik a vízben, büdös. a fene se akarja megenni - csakhogy nagyon könnyen emészthető és jó a tápértéke. Cserébe drága, de találtunk olcsót!...
Bár diétája utolsó szakaszában van, Petra mégis összeütött nekünk egy finom meggyes csokitortát - amiből ő ugyan nem ehetett, ám ez nem von le semmit sem a rece...
A titkos recept alapján kikísérletezett kaja végül egy ínycsiklandó sörtésztában kisült csirkemell lett, amihez macsek összedobott még néhány rizskorongot is, m...
Egy elsőre nagyon durván extrának hangzó, ám pofonegyszerű halas receptet láthatsz az aktuális Builder Gasztro-ban! Nem kalóriaszegény, de nem is szemét kaja, ...
HOZZÁVALÓK * 250g lazacfilé * halak fűszerkeverék * 1 gerezd fokhagyma * 1 csokor snidling vagy újhagyma, vagy más zöld fűszernövény * fél vöröshagym...
Nincs más otthon, csak egy kis zöldség, meg a szokásos csirkéd? Semmi gond, itt az ideje, hogy megfőzd életed első lecsós csirkéjét! Tipikus konyhai maradékpusz...
A csirke-rizs unalmas ismétlődésének elkerülése érdekében ismét itt van egy szuper csirke recept, ami ráadásul pofonegyszerű: íme a kókusztejszínes-chilis csirk...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!