Vitamin A&D (60 g.k.)

 / 5.0 3 vélemény
VitaKing Vitamin A&D 60 g.k.
Ár: 1 760 Ft
Egységár: 29,33 Ft/g.k.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

A&D Vitamin halolajból (100 gelcaps)

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

  • Az A-vitamin szükséges a bőr és a nyálkahártya normál működéséhez, szerkezetük kialakításához és megtartásához
  • hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez
  • az A-vitamin nélkülözhetetlen a normális látáshoz
  • elősegíti a szem egészségének megőrzését
  • szükséges az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál
  • csontképződéshez

Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal.

A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

A D-vitamin a gyomor-bél traktusból és a veséből elősegíti a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, a csontokban pedig fokozza a csontképződést. Fontos szerepet játszik a fogazat és a csontozat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. Emellett az izomrendszer normális működéséhez is szükséges. D-vitamin elégtelenségben a szervezet több kálciumot veszít, mint amennyit felvesz, ezért alakul ki az ún. negatív kálcium-mérleg.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2013-10-18
Mega daily one plus mellé kiegészítésnek elég? A szemem nem az igazi nap végére, meg napfény se sokat ér mostanában, szóval ártani biztos nem fog. A D-vitamint a tesztoszteron szint javítására is javasoltátok, vagy ez kevés ahhoz? A napi 1 szem elég? Lehet buta kérdés, de az A vitamint túl lehet adagolni? Vagy ez kevés ahhoz? :) A választ előre is köszönöm :) (Írtam egy előző kérdést is, de a cptha kód nem volt jó, szóval nem küldte el, ha mégis akkor bocsánat, hogy duplán kérdeztem.)

válasz
2018-02-05
Szia!

Szerintem nincs szükség extra A-vitaminra a Mega Daily One Plus mellett. Túl lehet adagolni, de ezzel az extra mennyiséggel ettől azért még messze járnál. Napi 4-5 kapszula Vitamin D3 viszont simán elfér mellette, főleg az őszi-téli időszakban. A tesztoszteronszintedre nem sok hatással van, viszont segíti többek között a Mega Daily One Plus A-vitaminjának a hasznosulását, a kalcium beépítését a csontokba, és pozitív hatással van az immunrendszeredre is, segíthet elkerülni ilyenkor mindenféle megfázásos nyavalyát. Erősen ajánlott!

Vevővélemények

Ez így gömbölyű
2018-02-28
Pici sárga bogyó :) zsíros és olajos de az íze nem irritáló hanem kellemes, annyira tojásdad hogy csintalanul már a nyáltól is csúszik. Egyszer ráharaptam és úgymond "töltött" a közepén folyadékkal és kiszívott szőlőszem héj szerű lesz utána. Kollagénnel együtt szedem, ezért nincs elkülönített érzetem tőle. Szerintem minden bogyónak a világon ilyen könnyen nyelhetőnek kéne lennie.