Csirkés párna

2014-11-14 | 
 / 4.4
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Végleges megoldás a csirke-rizs kombó hordozhatóvá tételére: megmutatom hogyan tudsz nagyon jó ízű, ehető csomagolást készíteni bármilyen ételhez, "tiszta" alapanyagokból. Olvass tovább, kiderül hogyan vidd magaddal és hogyan küld le evőeszközök nélkül a szokásos csirkédet.


Hozzávalók - Csirkés párna receptHozzávalók

  • 50g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (vagy más glutén tartalmú liszt)

  • 50g rizsliszt

  • 25g kókuszzsír

  • 1tsk sütőpor

  • 1tsk só

  • Kb. 40 ml víz

A recept elkészítése lépésről lépésre

1. Mindent tegyél egy tálba, a sorrend nem teljesen mindegy. Utoljára tedd bele a kókuszzsírt azért, hogy a sütőpor ne ragadhasson bele.

Csirkés párna recept elkészítés - I. lépés

2. Gyúrd össze, menet közben folyamatosan adagolj hozzá vizet. Nem kell sok kb. 40 ml elég. Ha ezzel megvagy vedd ketté a masszát és nyújtsd ki. Kinyújtás előtt szorj egy kis lisztet alá és a tetejére is, hogy ne ragadjon le.

Csirkés párna recept elkészítés - 2. lépés

3. Egészen vékonyra ki lehet nyújtani. Amikor ezzel megvagy, akkor mehet rá a töltelék. Akár a teljes napi adag csirke rizs kombót is bele lehet pakolni két ilyen párnába (nyilván ez erősen függ attól, hogy mennyi csirkét eszel egy nap).

Csirkés párna recept elkészítés - 3. lépés

4. Hajtogasd össze és a széleket a villával nyomogasd le. Így tökéletesen lezárhatók a párnák. Optikai tuningnak a tetejét meg lehet kenni tojással, hogy szebben mutassanak majd, amikor kikerülnek a sütőből.

Csirkés párna recept elkészítés - 4a

5. Ha ezen is túl vagy tedd be 190 fokos sütőbe 20-25 percre.

Teljes tápanyagtartalom:

Energia kb: 570 kalória

Fehérje: 12 gramm

Szénhidrát: 70 gramm (ebből cukor: 0gramm)

Zsír: 25 gramm

Íme a végeredmény:

Csirkés párna - elkészült

Végül pedig itt a Csirkés párna elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Megalkottuk a “salátát”, ami tartalmaz kellő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és még jó zsírokat is. Idáig a salátát biztosan nem soroltad az igazi hardcore-gy...
Egy remek, sajtos-brokkolis szószban megsütött csirke receptet olvashattok-láthattok ezúttal a Builder Gasztro-ban, melyet elkészíteni gyerekjáték, megenni pedi...
Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó fasírt receptet láthatjátok a Builder Gasztro-ban. Ezúttal almás csirkefasírtot készítettünk, ami csak első hallás...
Hozzávalók: * 500g brokkoli * 40g zabkorpa * 100g görög vagy natúr joghurt * Goji bogyó * 15 magkeverék ízlés szerint * Himalája só, ci...
HOZZÁVALÓK * 30 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt * 30 g vaníliás fehérje * 1 db tojás * sütőpor * vanília aroma * 3db alma * mézessütemény fűszer...
Hozzávalók: _Zsemle alapanyagok:_ * 20 g kókuszliszt * 15 g lenmag * 5 g chia mag * 2 tojásfehérje * 1/2 dl víz * negyed tk szódabikarbóna * t...
Hozzávalók: * 60g 100% Whey Protein Professional * 4 teáskanál zselatin * 100g 70+%-os étcsoki * Kevés kókuszzsír (ízlés szerint) * étcsoki...
A chilis bab, vagy chili con carne recept általában egy nehéz kajaként él az emberek fejében, pedig nem kell szükségszerűen annak lennie. Lássuk, hogy készített...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!