Csirke kenyér, avagy Csirkenyér - Builder Gasztro

 / 4.4
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Újabb ötlet azok számára, akik unják a banánt... Azaz a csirkét! Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, kis eszközigényű kaja, és természetesen mentes mindenféle bűnös dologtól!



Csirkenyér hozzávalók- Builder Gasztro

Hozzávalók

  • 400 gramm csirkemellfilé

  • 3 tojás

  • 180 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 2 fej hagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 10ml olivaolaj

  • 1 zacskó szárított élesztő

  • 100g zsírszegény túró

  • 20g reszelt sajt

  • curry, bazsalikom, petrezselyem, bors, só

A csirkenyér recept elkészítése lépésről lépésre

1. Vágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal.

Csirkenyér elkészítése I. - Builder Gasztro

2. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd állni picit (kb amíg össze nem kevered a többi hozzávalót).

Csirkenyér elkészítése II. - Builder Gasztro

3. Keverd össze a tojást, a lisztet, az élesztőt, és a curry port. Ez utóbbival óvatosan bánj, mert intenzív íze van!

Csirkenyér elkészítése III. - Builder Gasztro

4. Add hozzá a túrót és a sajtot is, majd keverd össze az egészet a befűszerezett csirkével.

Csirkenyér elkészítése IV - Builder Gasztro

4. Tedd a masszát egy szilikonos sütőformába. 180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sül!

Csirkenyér elkészítése V - Builder Gasztro

Tápanyagtartalom

Energia: 1519 kalória

Fehérje: 165 gramm

Szénhidrát: 136 gramm (kizárólag lassú felszívódású szénhidrátok és rostok, leszámítva egy minimális laktózt)

Zsír: 35 gramm (ebből 15 gramm az olivaolaj)

Ha megszámolod, mennyi szeletre vágtad akkor csak elosztod ezeket az értékeket a szeletek számával, és precízen be tudod lőni a makrotápanyag beviteledet, étkezésenként.

Íme a végeredmény:

Csirkenyér - elkészült!

És a Csirkenyér elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod


Kapcsolódó cikkek
Pulykamell recept nemigen volt még, pedig a pulyka is jó barátunk. Hát még ha megtömködjük egy kis aszalt szilvával, és megbolondítjuk egy kis szilvamártással!...
Eredetileg tonhalfasírtot szerettünk volna csinálni, de ez valami egész más lett. Nehéz megfogalmazni, de talán egy földre kiborult, majd onnan összekanalazott ...
Az otthon elkészített édesburgonya chips sokkal kisebb galibát okoz a szervezetednek, mint a boltban megvásárolt, ki tudja, milyen olajban sütött burgonyaszirom...
A madártej jó, a madártej finom, sajnos azonban cseppet sem diétás. Persze, csak akkor, ha televágod mindenféle cukorral, pudingporral meg isten tudja még, mive...
A hal tök gáz, úszik a vízben, büdös. a fene se akarja megenni - csakhogy nagyon könnyen emészthető és jó a tápértéke. Cserébe drága, de találtunk olcsót!...
Tele van az internet kólás horrorvideókkal, ahogy beleég a fazékba. Most viszont megtudhatod, hogyan lehet értelmesen használni a kólát sütéshez. Katt!...
Mindig jó, de a legjobb utazáskor enni, itt az egyik legegyszerűbb alternatíva a gonosz szendvicsek helyett! ...
A fehérjés szeletek mindig csábítóak, főleg ha Te magad készítheted el úgy is, ha nem vagy egy Gordon Ramsay a konyhában. :) Az már csak hab a tortán, hogy néhá...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!