Ascorbin-sav (C-vitamin) (400 gr.)

 / 4.9 49 vélemény
VitaKing Ascorbin-sav (C-vitamin) 400 gr.
Ár: 3 690 Ft
Egységár: 9,22 Ft/gr.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Ascorbin-sav (C-vitamin)

A mai átlagember tápláléka nem tartalmaz elegendő C-vitamint, a táplálékból csak akkor juthatnánk kielégítő mennyiséghez, ha visszaköltöznénk az esőerdőbe. Nemrégiben végzett felmérések szerint napi 250 milligramm C-vitaminra van szükségünk. Még újabb tanulmányok azt sugallják, hogy naponta 500 milligrammot kell fogyasztanunk. Ez a mennyiség látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri problémák, vagyis a halálozás kockázatát.

A C vitamin igen nagy mennyiségben szedhető. Természetesen van egy felső határ, ahol hasmenés léphet fel, de ehhez már igen jelentős mennyiség kell. Dr. Robert F. Cathcart rámutat, hogy a szervezet számára igényelt és tolerált mennyiség arányosan nő a betegség fokával, igen súlyos betegségeknél akár napi 200 gramm is szükséges, míg ugyanaz a személy egészségesen napi 10-15 grammot tud csak tolerálni hasmenés nélkül.

Linus Pauling és munkatársai szerint napi 10 gramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét. Azt állítják, hogy a szív- és érrendszeri károsodások mutatói javulhatnak ekkora adag aszkorbinsav hatására, sőt, az immun-rendszer megfelelő működéséhez is szükség van ennyi C-vitaminra. A fölöslegben felvett aszkorbinsav - vízoldékony lévén - könnyen távozik a vizelettel. Joggal mondhatnánk tehát: ha túl sok aszkorbinsavat fogyasztunk, csak elpocsékoljuk. Hallani olyan nézetet, hogy ezzel a világ legdrágább vizeletét állítjuk elő. De vajon mennyi az a túl sok? Dr. Michael Colgan nagy létszámú csoporton végzett vizsgálata szerint az emberek egynegyede napi 1,5 gramm C-vitamin fogyasztása után érte el a vese ürítési küszöbét, a páciensek több mint fele napi 2,5 grammnál, és akadt négy személy, akiknél napi 5 gramm volt a határ. Mégis, ha a bevitt C-vitamin napi adagját 50-ről 500 milligrammra növelték, megkétszereződött a vérplazma aszkorbinsav-szintje, s a napi 5 grammot elérve újra megkétszereződött.

A megfelelő adagot nagyban befolyásolják az életkörülmények. Ha valaki sok alkoholt fogyaszt, szennyezett levegőjű városban él, rendszeresen szed szalicilsav-származékokat tartalmazó gyógyszert vagy dohányzik, egyszóval az életét meghatározza a stressz, tanácsos az adagot akár 10 grammra is növelni. Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigarettára 50 milligramm C-vitamint kellene számolni.

A C-vitamin tehát valóban különleges: Szent-Györgyi Albert szerint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Azt mondja, tekintsük az aszkorbinsavat háztartási cikknek. Kilós kiszerelésben kellene árusítani, s az üzletekben, egy sorban álljon a cukorral, a liszttel és a sóval. Szent-Györgyi naponta 1 gramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5 grammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10-18 gramm volt.


C-vitamin és a búzafű

Miért éppen a tönkölybúza ? - a tönköly titka

Az urbaniziáció hatására a tönköly (a Kárpát-medencében 8000 éve ismert és fogyasztott kenyérgabona) kiszorult a termesztésből és csak génbanki keretek között maradt fenn, genetikailag tisztán kizárólag Magyarországon.

Ebből az anyagból, több mint tíz éves kutatómunka eredményeként magyar és külföldi kutatók fejlesztették ki a sztyeppe típusú tönkölyfajtákat, génmanipuláció nélkül, szelekcióval (válogatással). Az eredmény az Európai Unió által is elismerten a világ egyik legjobb gabonája - 2002 IV. GENIUS I.E. fődíja: aranyérem.

Miután a tönkölybúza genetikailag tiszta, így a Földön őshonos növény, ezért a betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló, a gyomnövényeket elnyomja, a talajt nem teszi tönkre, tehát vegyszerek alkalmazása nélkül gazdaságosan termeszthető a Föld bármely gabonatermő vidékén, mivel fagy és szárazságtűrő képessége is rendkívüli.

Hazánkban már Kr. e. 6000-ben virágzott a gabonatermelés. Őseink a királyi szkíták nemesítették ki az ős-cirokból az ősbúzát, a tönköly-búzát Kr.e. 12000 évvel.

További információ: www.buzafu.com

A C-vitamin kiválóan kiegészíti a búzafűlé használatát is. Búzafűléről részletes információt ezen az oldalon (www.buzafu.com) talál!

Termékleírás összecsukása »



Kérdések

Kérdés
2017-11-28
Szia!

Kicsit talán fura kérdés, de nem szeretek sokat foglalkozni a termék elkeverésével stb, ezért én csak a nyelvemre teszek egy mokkáskanálnyit, és arra iszom vizet. Így oldatlanul nyelem le egy jó részét, van ennek valami hátránya, felszívódás szempontjából? (Minimum 2dl vizet iszom rá.) Köszi!

válasz
2017-11-28
Szia!

Ha lebírod így húzni akkor felszívódás szempontjából hátránya, csak ez a savas közeg nem biztos, hogy hosszútávon jót fog tenni a nyelvednek. A másik, hogy a fogzománcnak se tesz túl jót a savassága.

Vevővélemények

olcsó, jó, sokáig eltart
2015-04-26
Árban verhetetlen, főleg ha akciós. Jó a por kiszerelési rendszere is, hiszen annyit veszel be, amennyit szeretnél akár szétbontva az adagolást több alkalomra, vagy ha beteg vagy máris emelni az adagon stb. Az ízével sincs különösebb gond, meg vagyok vele elégedve...