Brokkolifasírt

2018-10-08
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Oké, tudjuk, hogy simán letolod a brokkolit párolva, és az egyszerű is, de ha szempont a hordozhatóság, és mondjuk nem bánsz egy kis változatosságot sem, akkor azért érdemes tenned egy próbát ezzel a remek kis fasírttal, melyet adásul ezerféleképpen variálhatsz.


Hozzávalók:

  • 500 gramm brokkoli
  • kevés trappista sajt, ízlés szerint
  • kevés kókuszzsír
  • 50 gramm csicseriborsó liszt
  • kevés teljes őrlésű zsemlemorzsa

A recept elkészítése lépésről lépésre

  1. A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy villával összenyomkodjuk a brokkolit, borsozzuk, belekeverjük a sajtot és a lisztet.
  3. Golyókat formálunk a masszából (vizes kézzel hatékonyabb lesz a mutatvány), majd meghempergetjük teljes őrlésű morzsában és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.
  5. Felkarikázott újhagymát szórunk a tetejére, majd az alufólia segítségével óvatosan feltekerjük, a fólia két végét lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.
  6. Remekül szeletelhető az elkészülést követően is, de kihűlve még könnyebb vágni!

Tápanyagtartalom

  • Energia: 435 kalória
  • Fehérje: 30 gramm (több sajt – több fehérje J)
  • Szénhidrát: 45 gramm
  • Zsír: 15 gramm (több sajt – több zsír J)

Végül pedig itt a brokkolifasírt elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
Pofonegyszerű csirke recept ismét, bár tény, az avokádó miatt talán extrának tűnhet. Pedig nem nagy művészet, csak ne főzd túl az avokádót és nem is nagyon tud...
Hozzávalók * 500g darált marhahús, zsírtartalom max 10% * 2 fej lilahagyma * 6 koktélparadicsom (vagy más paradicsom) * pirospaprika, majoranna...
Na, ez nem saját recept, hanem egyenesen Gordon Ramsay konyhájából érkezett, és nem is nagyon nyúltunk bele - így talán nem full tiszta, ám mindenképpen szenzác...
Palacsinta recept már akadt a Builder Gasztroban, konkrétan ezzel indult a rovat - lássunk egy újabb verziót, ezúttal diós töltelékkel, vaníliás tésztával!...
Az otthon elkészített édesburgonya chips sokkal kisebb galibát okoz a szervezetednek, mint a boltban megvásárolt, ki tudja, milyen olajban sütött burgonyaszirom...
Ne ijedj meg, nem mentünk át vegába, marhahajó ez igazából. Csak a csónaktest van padlizsánból és mire elkészülsz vele, rá fogsz döbbenni, hogy egészen komoly k...
Menzás időket idéző ízek, szemét hozzávalóktól mentesen, egészségesen, és kis extrával elkészítve: igen, ez a mi paradicsomos húsgombóc receptünk!...
Ki ne szeretné a palacsintát? Szerencsére megvan a módja annak, hogy egészségesen, finomított és gyors szénhidrátok nélkül, és némi extra fehérje hozzáadásával ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!