Brokkolifasírt
2018-10-08
Oké, tudjuk, hogy simán letolod a brokkolit párolva, és az egyszerű is, de ha szempont a hordozhatóság, és mondjuk nem bánsz egy kis változatosságot sem, akkor azért érdemes tenned egy próbát ezzel a remek kis fasírttal, melyet adásul ezerféleképpen variálhatsz.
Hozzávalók:
- 500 gramm brokkoli
- kevés trappista sajt, ízlés szerint
- kevés kókuszzsír
- 50 gramm csicseriborsó liszt
- kevés teljes őrlésű zsemlemorzsa
A recept elkészítése lépésről lépésre
- A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
- Egy villával összenyomkodjuk a brokkolit, borsozzuk, belekeverjük a sajtot és a lisztet.
- Golyókat formálunk a masszából (vizes kézzel hatékonyabb lesz a mutatvány), majd meghempergetjük teljes őrlésű morzsában és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.
- Felkarikázott újhagymát szórunk a tetejére, majd az alufólia segítségével óvatosan feltekerjük, a fólia két végét lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.
- Remekül szeletelhető az elkészülést követően is, de kihűlve még könnyebb vágni!
Tápanyagtartalom
- Energia: 435 kalória
- Fehérje: 30 gramm (több sajt – több fehérje J)
- Szénhidrát: 45 gramm
- Zsír: 15 gramm (több sajt – több zsír J)
Végül pedig itt a brokkolifasírt elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!
Kapcsolódó cikkek
Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!
Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!