Brokkolifasírt

 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Oké, tudjuk, hogy simán letolod a brokkolit párolva, és az egyszerű is, de ha szempont a hordozhatóság, és mondjuk nem bánsz egy kis változatosságot sem, akkor azért érdemes tenned egy próbát ezzel a remek kis fasírttal, melyet adásul ezerféleképpen variálhatsz.


Hozzávalók:

  • 500 gramm brokkoli
  • kevés trappista sajt, ízlés szerint
  • kevés kókuszzsír
  • 50 gramm csicseriborsó liszt
  • kevés teljes őrlésű zsemlemorzsa

A recept elkészítése lépésről lépésre

  1. A brokkolit sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy villával összenyomkodjuk a brokkolit, borsozzuk, belekeverjük a sajtot és a lisztet.
  3. Golyókat formálunk a masszából (vizes kézzel hatékonyabb lesz a mutatvány), majd meghempergetjük teljes őrlésű morzsában és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.
  5. Felkarikázott újhagymát szórunk a tetejére, majd az alufólia segítségével óvatosan feltekerjük, a fólia két végét lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.
  6. Remekül szeletelhető az elkészülést követően is, de kihűlve még könnyebb vágni!

Tápanyagtartalom

  • Energia: 435 kalória
  • Fehérje: 30 gramm (több sajt – több fehérje J)
  • Szénhidrát: 45 gramm
  • Zsír: 15 gramm (több sajt – több zsír J)

Végül pedig itt a brokkolifasírt elkészítése "élőben", hogy még egyszerűbb legyen a dolgod!


Kapcsolódó cikkek
Valószínűleg a világ egyik legegyszerűbb csirke receptjét olvashatod itt. Gyakorlatilag full szénhidrátmentes, és még gyerekek által is finomnak tartott, igazi ...
Diétás tiramisu recept, ami gyakorlatilag csak fehérjeforrásokból áll? Létezik? Igen, létezik, még ha nem is lesz pontosan olyan, mint az eredeti, hamisítatlan,...
Tonhalas tészta recept, akár diétához is! A tészta legyen teljes kiőrlésű, a zsír legyen kókusz, a tonhalkonzerv pedig vizes, és máris készen állsz életed legfi...
Egy elsőre nagyon durván extrának hangzó, ám pofonegyszerű halas receptet láthatsz az aktuális Builder Gasztro-ban! Nem kalóriaszegény, de nem is szemét kaja, ...
Sosem gondoltad volna, hogy ilyet egyáltalán szabad enni. Az ember persze elképzel valami nagyon misztikusan elkészíthető moslékot, ami távolról, becsukott sz...
Nem nagy titok, hogy a legjobban az a tápanyag hasznosul, amit nem kell feldolgozni, sem hőkezelni. Kevés húsfajta ehető azonban nyersen, mert vagy az emésztőre...
Egy remek, sajtos-brokkolis szószban megsütött csirke receptet olvashattok-láthattok ezúttal a Builder Gasztro-ban, melyet elkészíteni gyerekjáték, megenni pedi...
Ne ijedj meg, nem mentünk át vegába, marhahajó ez igazából. Csak a csónaktest van padlizsánból és mire elkészülsz vele, rá fogsz döbbenni, hogy egészen komoly k...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!