Echinacea (Bíbor kasvirág) (90 kap.)

 / 5.0 11 vélemény
VitaKing Echinacea (Bíbor kasvirág) 90 kap.
Ár: 2 190 Ft
Egységár: 24,33 Ft/kap.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Echinacea (bíbor kasvirág) kivonat

A bíbor kasvirág – más néven echinacea, élőhelye eredetileg Észak-Amerika középső része, kontinensünkön a száraz nyílt erdők, füves puszták.

A kasvirág, a margarétához hasonló, nyáron virágzó, gyöktörzses, évelő növény. Már indián törzsek, majd európai telepesek is gyakran alkalmazták, sebek gyógyítására, különböző fertőzésekre. Az echinacea az egyik legjobb természetes gyógynövény a hatóanyagainak köszönhetően.

Elég régi gyógynövény, a legősibb, legrégibb írások a kasvirágról 7000 évesek. Hétezer évvel ezelőtt már használták. A növény neve, az echinacea a sündisznóból származik.

Ezt a különleges gyógynövényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult. Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer.

Hogyan használjuk a kasvirágot?

Meg kell enni. Hiába csinálunk belőle teát, a hatóanyagok nagy része zsírban oldódik. Tehát valamelyik étkezésnél kell megenni, ami lehetőleg tartalmaz némi zsíradékot is. És majd ez a vékonybélben szépen fel fog szívódni a zsírokkal együtt.

A gyógynövény hatásaként a sejtek egy természetes antimikróbás anyagot, az interferont fokozottabban termelik.

Az echinacea pozitív hatásai a szervezetre:

  • Az immunrendszer egészsége: hozzájárulhat a szervezet megfelelő védekezőképességhez
  • Alsó húgyutak egészsége: hozzájárulhat az alsó húgyúti szervek egészségének fenntartásához
  • Légzőszervi egészség:  segíthet enyhíteni a torok és garat kaparását, valamint  nyugtató és kellemes hatással lehet a torokra, garatra és hangszálakra
  • Felső légúti egészség: segíthet a visszatérő felső-légúti fertőzések kezelésében, és a visszatérő felső-légúti fertőzések megelőzésében

Napjainkban ismét kezd egyre népszerűbb lenni. Szerezzen be magának egy dobozzal, hogy mindig kéznél legyen, ha szükség van rá!

A Vitaking Echinacea készítménye 250mg bíbor kasvirág kivonatot tartalmaz kapszulánként, ami megfelel 1000 mg friss bíbor kasvirág növénynek.

Terhesség vagy szoptatás idején nem ajánlott a fogyasztása.

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula étkezés közben

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2016-09-07
Szia! 8 éves gyerek szedheti ezt a készítményt? Gummy Chews Multi-Vitamin plus Vegetables vitamint szed, e mellé milyen immunerősítőt tudnátok ajánlani? Köszönöm!

válasz
2018-02-05
Szia. Én inkább extra C-vitamint mondanék, valamint D-vitamint. Pl. Chewable Vitamin C vagy Vitamin C-500 rágótabletta, és D3 Vitamin 2000NE.

Vevővélemények

jól megtámogatja az immunrendszert
2013-09-18
Ha lehet nem nyúlok egyből gyógyszerhez hanem inkább természetes úton próbálom legyőzni a megfázást. Nagy adag c-vitaminnal kombinálva nagyon jól megtámogatja az immunrendszert.
Immunrendszer támogatása
2015-10-24
Mindenkinek ajánlom, akit stressz ér, legyen az testi vagy mentális egyaránt! Ugyanis pl. az edzés is egy nagy stressz a szervezetünk számára, amit kortizon termeléssel próbál kezelni testünk. Ez a kortizon ugyan nagyon hasznos tulajdonságokkal bír, de sajnos van egy kevésbé jó oldala is: immungyengítő hatása van. Ezt próbáljuk ellensúlyozni vitaminokkal, de ez nem mindig elegendő. Olykor bizony melléjük kell tenni bizonyos növényi kivonatokat is, és az egyik ilyen a Bíbor kasvirág! Ez a termék nagyon hasznos edzéseket végző, és nem edző embereknek egyaránt. Hatékonyan támogatja az immunrendszerünket és ezzel véd a különféle fertőző betegségektől. Természetesen karöltve a vitaminokkal! Könnyen lenyelhetőek a kapszulák, és semmiféle émelygést nem okoznak. Én úgy javasolnám a használatát, hogy kora ősztől késő tavaszig folyamatosan szedjük, akár napi két kapszulát is lehet alkalmazni!