Beta Carotene (100 g.k.)

 / 5.0 2 vélemény
Swanson Beta Carotene 100 g.k.
Ár: 2 390 Ft
Egységár: 23,90 Ft/g.k.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Beta Carotene - Bétakarotin (provitamin-A)

Az A-vitamin, illetve előanyaga, a bétakarotin a legfontosabb bőrvédő hatású vitamin. Serkenti a sejtek pigment-képződését, ezáltal elősegíti a bőr egyenletes barnulását, és nem utolsósorban meggátolja a napfény ultraibolya sugarainak károsító hatását. A bétakarotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással-melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása- megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe, így nincs szükség különféle bétakarotin-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már fel is tudjuk készíteni bőrünket a káros sugarakra.

Találtam itt egy kutatási adatot[1] arról, hogyan befolyásolja a Bétakarotin a testünket ért napsugárzás hatását.

A Bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van. Mellékesen védi a bőrünket a az UV sugárzástól. A fent említett tanulmányból kiderül, hogy fényvédő hatása megfelel egy 3-as fényvédő faktorú (SPF) védelemnek. Ez hozzávetőlegesen annyit jelent, hogy azonos fényviszonyok mellett háromszor annyi időt tölthet valaki a napon, mint e nélkül. A tanulmány megállapítja, hogy ezt magában a Bétakarotin okozza, mert a kontrollcsoport esetében adott egyéb antioxidánsoknak nem volt jelentős befolyása.

Mielőtt elmentek nyaralni, szerezzétek be a saját Béta-karotin csomagotokat, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul.

[1] American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 71, No. 3, 795-798, March 2000

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

Hámlott a tenyerem, rendbe jött
2015-01-26
Kb 2 hét szedése után tapasztaltam hogy kezd rendbe jönni a tenyeremen a bőr. Azóta eltelt még 2 hét és teljesen rendbe jött a bőr rajta.


Mivel street workoutozok fontos hogy a tenyerem hamar gyógyuljon mert mindig felsértem, viszont szedésével erősebb a bőröm és gyorsabban gyógyul.


Ellenállóbb a szemem is, nem fáj a fényerőváltozásokra. Leginkább multivitaminnal éri meg szedni, de ha magába szeded akkor is tettél valamit!