Az izzasztó por tesztelve - L-Carnitin Xplode szerkesztőségi szemmel!

2016-06-24
 / 5.0
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Leteszteltük az Olimp L-Carnitine Xplode karnitin porát. Azt kell mondjuk, hogy...


Ezeket használtuk a teszt ideje alatt

A tesztelés ideje alatt? Nos, mondhatjuk hogy semmi mást. Mivel ez egy SOS teszt volt, így hosszú távú hatásról nem tudunk beszámolni - no meg ez ugyebár diéta függvénye is, ha a zsírégető hatást vesszük. Azonban hogy mit tapasztaltunk edzések előtt és után - nos, erről viszont nagyon is be tudunk számolni!

Csomagolás

A csomagolás olyan diszkréten dögös, az Olimp mindig is értett a dizájnhoz. Korábban tökösebbek voltak a dobozok, azonban ez a letisztultabb kinézet is egész pofás. Az összetétel korrekt, bár ez előírás, így nemigen számíthat kifejezett előnynek másokkal szemben. Mindenesetre a dobozt jó kézbe venni.

Összetétel, elvárható hatás

Összetételét tekintve nem beszélhetünk egy agyonbonyolított termékről. Karnitin, B6 vitamin, és magnézium - utóbbi kettő a felszívódást hivatott elősegíteni. Mit is várhatunk a karnitintől? Nos, hosszú távon, ha a diéta is rendben van, akkor aerob előtt fogyasztva a zsírok energiaként történő felhasználását segíti elő. Ehhez azonban tényleg kell az, hogy egyfelől rendben legyen az étrend, másfelől hogy kifejezetten aerob edzés előtt is úgy táplálkozzunk, ahogyan az a céljainkat leginkább szolgálja.

300 gr. 
 / 4.5
 
9 900 Ft

Ami pozitívum, hogy egy adagban egész szép mennyiségben található a karnitin. A tényleges karnitintartalom 1500mg, ha tartjuk a 3 grammos adagokat a termék szedése során. Véleményünk szerint ennyi minimum kell ahhoz, hogy a karnitin hatása igazán érvényesüljön, de erről később!

Íz, oldhatóság, állag, illat

Nem tudtam elsőre meghatározni, mire emlékeztet a cseresznyés érzetű íz, aztán beugrott... A békeidőkben, mikor először szedtem, a cseresznyés Attack volt hasonló. Az L-Carnitine Xplode kifejezetten kellemes ízű. Mint minden tesztelésre kapott kieg esetében, jómagam (coller) itt sem bírtam ki, hogy ki ne próbáljam "csak úgy" egy nyugodt estén, csakazízekedvéért. Itt egy szimpla adagot kevertem 3 deci vízbe. Tökéletes! Másnap reggel aztán futás+pici mászókás bohóckodás előtt dupláztam, valamivel több vízben - fél liter lehetett - és nem csalódtam. Oldódás csillagos ötös, íz szintén!

Egyetlen apró probléma volt vele: silica híján (tudjátok, az a tasakos anyag ami a legtöbb kiegben ott figyel, és kerülgetheted az adagolókanállal) a dobozban picit csomósodott a cucc. De feloldás után ez semmivé foszlott, semmiféle gondot nem okozott.

Hatás

Ahogyan korábban említettem, egy-két alkalommal használtuk a terméket, így a hosszabb távú hatásáról nem, de az érezhetőről nagyon is be tudunk számolni. Jómagam futás előtt próbáltam. Dög melegben, reggel. Utálok reggel futni, mert rozsdás vagyok ilyenkor - hja kérem, a kor - de hát a cél érdekében mindent! Emellett elhatároztam, hogy erőnléti edzés esetében is felmérem a hatását, így 3,5 km után húzódzkodtam és tolódzkodtam szuperszetben egy olyan 20 percen keresztül. Mindezt teljesen éhgyomorra, és szándékosan nem használtam más kieget. És mit tapasztaltam?

Nos, az első, minden körülmények között utálatos 500 méter futás után szépen beálltam a kényelmes 5.45-ös tempóra, és másfél kilométer után azt éreztem, hogy a világból kifutnék. Megjegyzem, mindezt áldatlan kánikulában, és úgy, hogy 6 hónap alatt 2 alkalommal voltam csak futni. Aztán 3,5-nél elkezdtem a játszóteres mókát. Meglepően jól ment! Elég rutinróka vagyok ahhoz, hogy tudjam, mik a határaim, és mi az amikor egy kieg "tol" még rajta megy picit. Hát, a karnitin szépen tolt. Nem pörget, hanem kitolja a küszöböt. És izzaszt. De nagyon. Oké, 50 fok volt, de ez más volt. Aztán még volt hazáig egy 1 km-es futásom. It picit eléheztem azért, de ez nem a karnitin hibája, hanem a hárdkórkodásom eredménye :)

Más is kipróbálta az Xplode-ot, őt idézem:

"Kibontás után a cucc olyan volt mint a beton, nem volt benne szilika csomag. Oldódása kitűnő, íze zseniális. Legszívesebben ezt iszogatnám egész nap behűtve. Első körben az ajánlott 3g-os adagot próbáltam amiben 1500mg l-carnitine van. Az az én 102kg-mal sok hatással nem bírt. Dupláztam, és a hatás nem maradt el. Nagyon jó volt az edzés, érezhetően kevésbé fáradtam tőle. Izzadni is izzadtam rendesen. Edzés végére még a szokásos 15 perc aerob séta helyett simán bírtam 30 percet. Az edzés utáni turmixba is kevertem egy fél adagot, és másnap érezhetően kevesebb volt az izomláz mint máskor."

Összegzés, ajánlás

Rövid, és meglehetősen SOS tesztelést követően kijelenthetjük, hogy rövid távon a termék hozza, amit elvárhatunk tőle, mégpedig maximálisan!

Mindent összevetve az Olimp L-Carnitine Xpode 5-ös skálán 4 pontot kapott a Buildertől - nagyjából az állagon, a silica hiányán bukott egy pontot, de a hatásán ez nem változtat!. Aki megengedheti magának, semmiképpen sem fog csalódni benne!


Kapcsolódó cikkek
Az L-karnitin (régi nevén BT vitamin, de az ember is képes előállítására, nem tekintjük vitaminnak) nitrogén tartalmú vegyület egy hidroxi-aminosav, ami fehérjé...
Bodó Imi ismét kiokosít, hogyan használd. ...
A válasz elsőre triviálisnak tűnik, de közel sem az! A téma időszerű, a Scitec egyik legjobb májusi akciójának két főszereplőjéről jön egy kis okosítás! ...
Korábban sokféle termogén zsírégetőt végigpróbáltam (Hellburner, Revex, Turbo ripper, Thermo drine, thermo speed extrem, amik így hirtelen eszembe jutottak), de...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!