Kelp (250 tab.)

 / 4.8 4 vélemény
Swanson Kelp 250 tab.
Ár: 3 070 Ft
Egységár: 12,28 Ft/tab.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Kelp (jód) nyomelem tabletta (250 tabl)

A Kelpnek hívott tengeri moszatból készült tabletta tartalmazza tengerekben jelen lévő több, mint 60 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon.

A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója, és talán azt is tudják néhányan, hogy a káros környezeti radioaktív sugárzások kivédésében is szerepe van. A "sugárzásvédő" hatás elég érdekes módon működik: megfelelő jódellátottság esetén a szervezet a radioaktív jódot nem engedi felszívódni és beépülni. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található.

Jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz a Sea-Kelp, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

  • Pajzsmirigy-hormonok termelése
  • Az anyagcsere szabályozása
  • Idegrendszer működése
  • Vérkeringés szabályozása
  • Hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez

A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény pozitívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.

OÉTI bejegyzési szám: 4158/2008

Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2018-12-20
Sziasztok,
Kérdésem termék-összehasonlításra vonatkozna. A Vitaking-es Kelp-ben azt írják, hogy 1 tablettában 100 mg Kelp van benne és abból 150 mikrogramm a jód. Akkor a Swansonos 1 tablettába hogyan szorult 225 mikrogramm, ha ennél csak 59 mg kelp van 1 tablettában? Elszámolás, vagy lehetséges, hogy a Swansonos erősebb? Mert akkor elvileg jobban megéri ez.

Előre is köszönöm a választ!

válasz
2018-12-20
Szia!

Swanson mindenképpen erősebb. De ebben nem csak simán alga van, hanem eleve algából származó jód, azért is tartalmaz többet.

Vevővélemények

Megfelelő jódforrás kedvező áron
2018-04-18
A magzatvédő komplex vitamint szerettem volna kiváltani, és annak egyik össztevője a jód. Ez a termék rendkívül kedvező áron megoldotta a problémát.