Multi Mega Minerals (180 tab.)

 
Puritan`s Pride Multi Mega Minerals 180 tab.
Ár: 7 990 Ft
Egységár: 44,39 Ft/tab.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

Multi Mega Mineral

Az ásványi anyagok és nyomelemek létfontosságúak, de a szervezet előállításukra nem képes. Hiányuk működési zavarokhoz, illetve betegségekhez vezethet. Nyomelemekbol (cink, mangán, vas, réz, szelén, króm, molibdén) naponta mindössze néhány ezred vagy milliomod grammnyit használ fel a szervezetünk, ennek ellenére elengedhetetlenek egészségünk megtartásához. Ásványi anyagokból (kalcium, magnézium, kálium) nagyobb mennyiségre van szükségünk. Az ásványi anyagok és nyomelemek számos biokémiai folyamatban együttesen vesznek részt és erősítik egymás hatását.

  • A kalcium az egészséges csontokért és fogakért felelős, segíti a vas hatékony felszívódását, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez és az ingerületek vezetéséhez.
  • A magnézium az idegek és az izmok hatékony működésének egyik alapfeltétele, és fontos szerepet tölt be abban a folyamatban, amellyel a vércukor energiává alakul át. A kalcium és a magnézium együttesen segíti a normális szívműködést és vérkeringést.
  • Vasra a vörösvértestek (hemoglobin) képzéséhez és bizonyos enzimek keletkezéséhez van szükség.
  • A réz nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a vas be tudjon épülni a hemoglobinba.
  • Króm nélkül nincs megfelelő szénhidrát-anyagcsere.
  • A jód a pajzsmirigy, a mangán az emésztőenzimek megfelelő működéséhez szükséges.
  • A molibdén a szénhidrát- és a zsíranyagcserét segíti elő, továbbá a vas hasznosításáért felelős enzim fontos része.
  • A kálium a szervezet só-víz háztartását szabályozza
  • A szelén fontos antioxidáns, lassítja a szövetek öregedését, továbbá javítja a szervezet ellenálló képességét a daganatos megbetegedésekkel szemben.
  • A cink elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez. Ellenőrzi és irányítja a szervezetben az anyagcsere-folyamatokat, az enzim rendszerek munkáját, fenntartja a sejtek épségét, elengedhetetlen a fehérjeszintézishez.

A csontritkulás világszerte kb. 200 millió nőt és férfit érintő betegség, amely becslések alapján a 60-70 évesek mintegy egyharmadát, míg a 80 év felettiek kétharmadát sújtja. Magyarországon a becslések szerint 800 ezer-1 millió főre becsülhető a betegek száma (2/3-uk nő, 1/3-uk férfi).

Aki még nincs benne ebben a statisztikában, annak is évente 1%-nyi kalcium távozik a csontvázából, amitől 60-70 éves korára már csak az eredeti érték töredéke marad. A mangán kölcsönhatásban más ásványi nyomelemekkel és részt vesz a csontképzésben is. A molibdén nélkül a kalcium beépülése a csontszövetbe nem lehetséges. A vas, a réz és más ásványi elemek valamint a D-Vitamin és a C-vitamin szerepe is fontos a csontok anyagcseréjében.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2011-07-17
Tényleg 1 kapszula tesz ki 1 adagot? ha igen ez igen kedvező terméknek tűnik többek közt a multi pro ásványi anyag tartalmát is übereli....

válasz
2011-07-18
ez a helyes összetétele: Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta
A felhasználnálási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
Hatóanyagok:
Betain hidraklorid: 50mg
Cink: 11,3mg
D-vitamin: 5mcg-200NE
Glutaminsav hidroklorid: 50mg
Jód: 75mcg
Kalcium: 500mg
Kálium: 47,5mg
Króm: 50µg
Magnézium: 250mg
Mangán: 5mg
Réz: 1500mcg
Vas: 15mg

Vevővélemények