Herba Night (60 tab.)

 / 4.5 10 vélemény
Pharmekal Herba Night 60 tab.
Ár: 2 990 Ft
Egységár: 49,83 Ft/tab.
Nem rendelhető!


Termékleírás összecsukása »

HerbaNight

A Pihentető Alvásért, természetes gyógynövényekből + L-Tryptophan tartalommal.

A szorongás és az alvászavarok alternatív terápiás módszerei közé tartozik a gyógynövény-készítmények és táplálékkiegészítők alkalmazása, az aromaterápia, meditáció és az akupunktúra is, de ezek közül csak a gyógynövények alkalmazásának hatásosságát támasztják alá vizsgálati adatok. Bár a gyógynövény-készítményekkel kapcsolatos elvárások gyak­ran túl­zot­tak, számos olyan jól bevált, biztonságos gyógynövény létezik, amelyek bi­zonyos ese­tekben hatásos segítségül szolgálhatnak az előbb említett panaszok esetén. A modern fitoterápiában szo­ron­gás és alvászavar esetén alkalmazott leg­fon­to­sabb gyógy­növények a macs­ka­gyö­kér, a komló, a levendula, a citromfű, a kamilla és a gol­go­ta­virág, amelyek mindegyikének drogja hivatalos a VIII. Magyar Gyógy­szer­könyvben.

Macskagyökér (Valeriana)

A több évszázados megfigyelésekre épülő népi gyógyászatban gyakran használták ezt a gyógynövényt idegi kimerültség, depresszió, stressz és ezek következtében vagy eredményeként fellépő álmatlanság esetén. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a Valeriana fogyasztása nyugtató hatással lehet a feszült idegekre, depresszió esetén pedig enyhítheti a szorongást. Ennek tudományos magyarázata az, hogy a macskagyökér kivonatban lévő valerénsavak olyan enzimeket képesek befolyásolni és gátolni, melyek szerepet játszanak a gamma-amino-vajsav (GABA) lebontásában. A központi idegrendszerben a GABA koncentráció növekedése hozzájárulhat a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz, így a Valeriana fogyasztása enyhe, vagy közepes mértékű alvászavar esetén is kedvező hatású lehet.

Citromfű kivonat

Fő hatóanyaga az illóolaj, de megtalálhatóak benne különféle flavonoidok, rozmaringsav és a triterpének is. A gyógyászat történetében évszázadok óta ismert és nagyra becsült növény. Már az ókorban megfigyelték a citromfű főzet antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságait, de még csak külsőleg alkalmazták csípésekre, harapásokra és különféle bőrsérülések esetén. A későbbiekben, ahogy a gyógynövényes orvoslás/népi gyógyászat kifejlődött, a citromfűből készült főzetet vagy teát már belsőleg is alkalmazták az idegrendszerre gyakorolt kedvező hatása miatt. Napjainkban a modern fitoterápiában is elismerést nyert a növény jótékony hatása, ezért a természetgyógyászat/alternatív orvoslás alvási zavarok, kezdődő depresszió és idegi feszültség esetén is alkalmazza.

Komló kivonat

Hatóanyagai a komlósavak, keserűanyagok, illóolaj és a flavonoidok. Enyhe nyugtató és altató hatásának felismerése elsősorban a nö­vény tradicionális használatán alapul, a macskagyökérrel (Valeriana) kom­bi­nál­t készítmények hatásosságát pedig több modern-kori tudományos vizsgálatban is megállapították. Napjainkban a természetgyógyászat/alternatív orvoslás a túlhajszoltságból vagy stressz hatásokból fakadó, ideges eredetű elalvási és átalvási nehézségek, nyugtalanság, feszültség, idegesség, szorongás esetén alkalmazza.

Golgotavirág (Passiflora)

Hatóanyagai a flavonoidok, maltol (depresszáns) és bétakarbolin. A Golgotavorág a tradicionális népi gyógyászatban még nem volt közismert, de napjainkban, a modern fitoterápiában már a szo­ron­gás és alvászavar esetén alkalmazott egyik leg­fon­to­sabb gyógy­növény lett. A természetgyógyászat/alternatív orvoslás álmatlanság, alvás -és elalvási zavarok, szorongás, szívdobogás-érzéssel járó idegi eredetű szabályozási zavar, és idegi eredetű emésztési zavarok esetén is alkalmazza.

Kamilla

Fő hatóanyagai az illóolaj és a flavonoidok (apigenin), de tartalmaz még glikozidokat, cseranyagot, keserűanyagot és különféle növényi savakat is. Idegnyugtató, szorongásoldó, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának felismerése elsősorban a nö­vény tradicionális használatán alapul.

L-Tryptophan (L-Triptofán)

Az L-tryptophan egy esszenciális aminosav, melyre a B3 vitamin (niacin) termelődéséhez van szükség. Ezen kívül szerepe van két hormon, a melatonin és a szerotonin termelésében is, melyek fontos szabályzói a hangulatnak és a szervezet stresszre adott válaszának. Emiatt az L-Tryptophan hasznos lehet olyan elalvási nehézségek csökkentésére, amelyek előállhatnak időzóna átlépések-, szétszabdalt alvási időszak miatt, valamint hatékony segítséget nyújthat éjszakai álmatlanság esetében is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az L-Tryptophan alkalmazása hozzájárulhat a megfelelő mentális közérzet, a pozitív kedélyállapot, a jó kognitív funkciók fenntartásához. Az L-Tryptophan segítheti a normál relaxációt és az elalvást azáltal, hogy részt vesz a szerotonin szintézisben, annak természetes elő-anyaga. Alkalmazása hozzájárulhat a mélyebb, kiegyensúlyozottabb alváshoz, ezért minden nehezen elalvó ember számára hatékony segítséget nyújthat.

Napi ajánlott mennyiség:

1 db lefekvés előtt 30-60 perccel

Gépjármű vezetésekor alkalmazása fokozott körültekintést igényel.
A macskagyökér fokozhatja a barbiturátok, alkohol és benzodiazepinek szedatív hatását.

OÉTI notifikációs szám: 15093/2014

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

Újra tudok aludni!!!!
2018-03-14
Régóta alvás zavarral küzdök, sok mindent kipróbáltam már. Ezt a terméket is úgy rendeltem meg, hogy egy újabb termék ami valószínűleg semmit nem fog segíteni... de adtam neki egy esélyt a véleményekre alapozva... és életem egyik legjobb döntése volt!!!!:) Lefekvés előtt kb 1 órával veszem be és amint befekszem az ágyba szinte azonnal csukódik le a szemem. Az első 2 tablettánál még nem éreztem a hatást de a 3. nap mint akit leütöttek úgy aludtam :D Mindenkinek ajánlom aki nem tud aludni, tényleg egy csodaszer, imádom!! :) 10/10
Átalszom az éjszakát!
2018-04-21
Egy ideje nem tudtam jól aludni, sokszor felébredtem éjjel, hajnalban már nem tudtam vissza aludni. Két szemet veszek be a Herba Night-ból, és pikk-pakk elalszom, nem ébredek fel éjjel. Legalább a hét óra alvás megvan, mióta szedem! :-)