Every One (90 tab.)

 / 4.0 2 vélemény
Vitamin Station Every One 90 tab.
Ár: 3 770 Ft
Egységár: 41,89 Ft/tab.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

Multivitamin felnőtteknek

A vitaminok az élethez szükséges olyan szerves vegyületek, amelyeket szervezetünk nem vagy nem elegendő mennyiségben képes előállítani. Bizonyos vitaminok élelmiszerekben csak kis mennyiségben fordulnak elő. Mivel étrendünket nem tudjuk állandóan úgy alakítani, hogy az valamennyi szükséges vitamint megfelelő mértékben tartalmazza, jót teszünk szervezetünkkel, segítjük működését, ha hozzájuttatjuk a vitaminokhoz. Nemcsak a sportolók vagy a nehéz fizikai, szellemi munkát végző emberek számára fontos a vitaminbevitel, hanem elengedhetetlen mindenki egészségéhez is. Egyre fokozódnak ugyanis az olyan környezeti ártalmak (levegő- és vízszennyezés, zaj, stb.), amelyek növelik mindannyiunk napi vitaminszükségletét, különösen a nagyvárosokban élőkét. A gyorsuló élet okozta stressz, az alkohol, a nikotin, a koffein, a különböző tartósítószerek, a fogamzásgátló tabletták mind - mind fokozzák a szervezetünk igényét a vitaminokra. Beszédes példa: egyetlen szál cigaretta elszívása akár 100 mg C-vitamint is elpusztíthat a szervezetben. A vitaminok persze nem csodaszerek, de nélkülözhetetlenek az emberi test növekedéséhez, vitalitásához, az általános jó közérzethez. Közülük egyesek vegyi folyamatokat szabályoznak, mások a sejtek anyagcseréjéhez szükséges enzimek alkotórészeit képezik, megint mások közvetlenül befolyásolják a szervezet működését. A fokozott izommunka, a fehérje- és szénhidrátbevitel emelése jelentősen növeli a napi szükségletet ilyen esetekben mindenképpen táplálék-kiegészítő készítményekre szorulunk.
Mivel a különböző vitaminok számos élettani folyamatban együttesen fejtik ki hatásukat, egy-egy vitamin nagyobb mennyisége más vitaminokból is növeli a szükségletet. Ezért a komplex készítményeket érdemes előnyben részesítenünk. Kísérletek során bebizonyosodott, hogy igen fontos a szervezetbe kerülő vitaminok egymáshoz viszonyított aránya (például a B-komplex tagjainál ez kb. 1:1 ). Testünk egészséges nuiködéséhez a vitaminokon kívül ásványi anyagokra is szükség van. Ez utóbbiakat kizárólag étkezéssel juttathatjuk szervezetünkbe. A vitaminbevitel növelésével arányosan tehát ásványianyagkiegészítésre is szorulunk. E tekintetben ugyancsak azok a komplex készítmények jöhetnek számításba, amelyekben az ásványi anyagok vitaminokkal együtt vannak jelen, a:égpedig egymáshoz való optimális arányban és lehetőleg kelőt formában. A szervezet így képes az ásványi anyagokat a legjobban hasznosítani. Sokunkban azonban a kelátképzés természetes folyamata nem elég hatékonyan megy végbe, ezért az elfogyasztott ásványi kiegészítőket alig hasznosítjuk. A szervezetbe kerülő szervetlen vasnak például csak 2-10 százaléka szívódik fel, és a fele ennek is kiürül. Az aminosavkelátok formájában az emberi testbe jutó ásványi kiegészítők 3-10-szer jobban szívódnak fel, mint a nem kelőt formájúak. Hatalmas lépést jelentett a vitaminok gyártásában az úgynevezett késleltetett hatású (timed release) készítmények piacra dobása. Ezekben a hatóanyagokat olyan hordozóanyagba ágyazzák, amely lehetővé teszi a 8-10 órán át tartó felszívódásukat, így a vitaminok éjjel-nappal állandó, megfelelő mértékben vannak jelen a vérben. A késleltetés nélküli anyagok viszont gyorsan felszívódnak, és az a mennyiség, amit a szervezet nem képes azonnal hasznosítani, 2-3 órán belül kiürül a vizelettel. A komplex készítmények további előnye, hogy olyan lipotróp ("zsírégető") anyagokat is tartalmaznak (kolin, inozitol), amelyek megakadályozzák a zsírok lerakódását a májban. Fokozzák a máj lecitintermelését, ezáltal a koleszterin oldhatóbb állapotban marad. A "zsírégetők" tehát megakadályozzák, hogy a koleszterin a vérben veszélyes mértékig felhalmozódjék. Ismertek olyan multivitaminok is, amelyek emésztőenzimeket valamint glutaminsavat is tartalmaznak. A glutaminsav enyhíti a fáradságot, javítja a megfigyelőképességet, mérsékli a szellemi kimerültséget. Csökkenti a depressziót, segít az alkoholizmus leküzdésében. Meggyorsítja a fekélyek gyógyulását.

FIGYELEM:

  • Mivel a legtöbb komplex készítmény a teljes B-komplexet is tartalmazza elég nagy dózisban, ezért ha valaki ilyet szed, felesleges még külön B-vitamint is fogyasztania, hacsak valamilyen betegség vagy erős stressz ezt nem indokolja.
  • A B-komplex tartalma miatt komplex vitaminkészítmény szedése esetén a vizelet jellegzetes színűvé és szagúvá válik!
  • Többféle multivitamint egyszerre felesleges szedni.
  • A glutaminsav az arra túlérzékeny embereknél allergiás reakciót válthat ki. Ilyen esetekben a készítmény szedését fel kell függeszteni.

Az EVERYONE a VITAMIN STATION által forgalmazott más termékekhez hasonlóan kizárólag a legfrissebb, legtisztább természetes forrásokból szárinazik. Szigorúan ellenőrzött laboratóriumi körülmények között - szabályozott hőmérsékleten és szabályozott páratartalom mellett - készítik és csomagolják. A gondosan lezárt csomagolás kiszűri a káros fényt és a nedvességet. A VITAMIN STATION 100 százalékos jótállást vállal termékei minőségéért és tisztaságáért.

Termékleírás összecsukása »Kérdések


Vevővélemények

jó ár-érték arány
2018-03-08
Ha valaki nyűgös arra, hogy amennyire lehet természetes kivonatokból álljon egy vitamin, annak elég jó ára-érték arányú termék. Nem egy lórugás összetételileg, de szerintem jobb a hasznosulása, mint a szintetikusoknak. Érzetre legalábbis biztosan.