Aloe Vera

Ősidők óta életelixírként tartják számon. Az Aloe az írott történelemben először Kr. e. 1500 táján jelent meg. Ebből az időből származó feljegyzésekben említést tesznek egy sokoldalú "csodanövényről", amelyet napjainkban a nyugati világban Aloe vera néven ismernek. Az Aloe Barbadensis Millert a kereskedelemben Aloe Vera néven ismerik, ami latin név, jelentése: "igazi Aloe". Évszázadokon át "elsősegélynövénynek", illetve a halhatatlanság növényének nevezték. Lándzsa alakú, hegyes, fűrészes szélű levelei vannak, amelyek rózsára emlékeztető alakban, közvetlenül a földből nőnek ki. A rózsa középpontjából nő ki a virágzó szár, amely sárga vagy vöröses színű, cső alakú virágokban végződik. Az Aloe a liliomfélék családjába tartozik, és a virág némileg a keleti liliom virágára emlékeztet. A teljesen kifejlett növény általában 75-120 cm magas, és átlagosan 12-15 levele van. A levelek szélesek, a legszélesebb részükön a szélességük 10-13cm, szokásos súlyuk pedig teljesen éretten 700-1500 g. A leveleket mezei munkások kézzel vágják le. A növényről a leveleket a levél gélvonala alatt kell levágni, így a feldolgozási idő kezdetéig a gél teljes mennyisége a levélben marad. A növény belső húsának (gélszerű anyagának), a levelek leggazdagabb részének számos értékét is ismerték, de probléma volt, hogy a növényi hús (vagy gél) gyorsan oxidálódik, miáltal gyógyító tulajdonságai nagy részét elveszíti. A FLP-nak sikerült egy speciális módszer segítségével a gél tartósítása, stabilizálása. A cég birtokába került tehát ennek az egyedi eljárásnak a szabadalma, ami garantálja, hogy a stabilizált gél a frissen leszedett gyümölcsvelővel abszolút egyenértékű! Közel 240 ismert hatóanyagával, tökéletesen beleillik a természet által biztosított, az egészség megőrzését, helyreállítását szolgáló törekvésekbe.

Az aloe vera legfontosabb tulajdonságai:

  • immunrendszer erősítő
  • méregtelenítő, vértisztító
  • gyulladáscsökkentő
  • vírusellenes
  • baktériumölő
  • csíraölő
  • gombaölő
  • összehúzó hatású
  • fájdalom csillapító
  • serkentő (vérkeringés,nyirok,emésztés)

Jótékony hatásai:

  • fertőzésgátlás,
  • fertőtlenítés,
  • gyulladáscsökkentés (megöli a baktériumokat, vírusokat és gombákat)
  • behatolás az emberi szövet legmélyebb részéig (mind a hét szintre képes eljuttatni hatóanyagait)
  • sejtnövekedés serkentése (hat-nyolcszorosára serkenti az új, egészséges sejtek növekedését)
  • tisztítás, méregtelenítés (gyorsítja és normalizálja az anyagcserét, regenerálja a bélbolyhokat, tisztítja a felszívófelületet, méregteleníti a szervezetet)
  • immunrendszer erősítés,
  • idegnyugtatás,
  • fájdalomcsillapítás (vitamin összetétele alapján biztosítja az immun- és az idegrendszer védelmét, erősítését)