BCAA-Xpress + G-Bomb 2.0 (szett)

 / 5.0 22 vélemény
Scitec Nutrition BCAA-Xpress + G-Bomb 2.0 szett
Ár: 14 230 Ft
14 980 Ft
Megtakarítás:750 Ft 5%
1 X
G-Bomb 2.0 308 gr.
G-Bomb 2.0 308 gr.
Scitec Nutrition
Íz:
citromos-jegestea
1 X
BCAA-Xpress 700 gr.
BCAA-Xpress 700 gr.
Scitec Nutrition
Íz:
Darabszám:
Kosárba teszem


Termék más kiszerelései

Termékleírás összecsukása »

BCAA-Xpress + G-Bomb 2.0

Anabolikus és antikatabolikus hatás. Feszített, telt izmok. Javuló edzésterljesítmény. Erős immunrendszer. Javuló regenerálódás. Akarod ezeket?

A BCAA és a glutamin izomépítés szempontjából a legfontosabb aminosavak. Tulajdonképpen - kis túlzással - nincs az a mennyiség, amire azt leehetne mondani: ejnye, ez már túl sok, ne használj ennyit. Az izomszövetben jelen lévő aminosavak tetemes hányadát a BCAA aminosavak és a glutamin teszik ki, de ez utóbbi szerepe még ezen is túlmutat. Ha ugyanis neked akármilyen okból a regenerálódás központi probléma - pl. sérülés vagy műtét után - akkor a glutamin az a kiegészítő, ami egyszerűen nem hiányozhat a repertoárból!

A BCAA és a glutamin szedése

Alapvetően edzés előtt, közben, és edzés után a legfontosabb ezeket használni. Alkalmanként minimum 5 gramm legyen a mennyiség, amit ízlés szerinti mennyiségű vízben keverhetsz el, de edzés után a fehérjeturmixodba is teheted őket. Hasznos időpontok a szedésre a reggeli, és a lefekvés előtti időpont. Pihenőnapokon kvázi kötelező jelleggel, de edzésnapokon is az a legjobb, ha ilyenkor is használod őket!

BCAA XPRESS

A legfontosabb aminosavak!

Az izmok építőanyaga a fehérje. A fehérjék építőkövei pedig az aminosavak. Nem nehéz belátni tehát, hogy az aminosavak pótlása legalább olyan fontos, mint a fehérjéké. Ráadásul vannak olyanok, melyek nagyobb arányban fordulnak elő az izmainkban. Ezeket az aminosavakat kiemelten fontos rendszeresen pótolni. A BCAA aminosavaknak ráadásul egy olyan jellegzetességük van, hogy fizikai megerőltetés hatására ezek használódnak el először az izmokban. Diéta idején, amikor kevés szánhidrát van a "tankban", különösen fontos, hogy a súlyzós edzés okozta BCAA hiányt pótoljuk, ill. előre felkészüljünk a megnövekedett igényre. Eredmény: kitolódó fáradtságérzet, enyhébb izomláz, jobb edzésteljesítmény. Ki ne akarná ezeket?

"Nekem nagyon sokat segített, hogy diétában is menjen az edzés. Alacsony szénhidrát mellett is végig tudtam nyomni az edzéseket még akkor is ha fáradt voltam és semmi kedvem nem volt belekezdeni az egészbe. Emellett egyértelműen segített minimalizálni az izomvesztést. Nálam azóta alap kiegészítő. Az ízesítetlen változata nem a legjobb az tény, de nem az a lényeg."

Van egy még fontosabb szerepük is az aminosavaknak. Rendszeres használatuk segít kiküszöbölni a katabolizmust, azaz az izomvesztést. Amikor pl. diétázunk, akkor az alacsony tápanyagbevitel gyakran az izmaink rovására is megy. Ez valamilyen szinten elkerülhetetlen, ám a megfelelő aminosavak - pl. BCAA aminosavak - fogyasztásával minimalizálható a dolog. Természetesen a regenerálódást és a fejlődés szempontjából tömegelés ideje alatt sem elhanyagolhatóak a BCAA aminosavak kedvező hatásai.

A BCAA szedése

A BCAA szedésének komplett cikket szenteltünk, olyan fontosnak éreztük a témát. Anélkül hogy belemennénk a részletekbe, a BCAA aminosavakat szedheted az edzést övező időszakban, tehát edzés előtt, közben és után is. nem helyettesíti a fehérjeturmixodat, de remekül kiegészíti azt.

Emellett szedheted reggel ébredés után és este lefekvés előtt is. Konkrét javaslat: reggel ébredés után fehérjeturmix+7g BCAA Xpress. Edzés előtt Hot Blood+7g BCAA Xpress. Edzés közben G-bomb+7g BCAA Xpress. Lefekvés előtt Casein Complex+7g BCAA Xpress.

Esszenciális elágazó láncú aminosav ital

ITALPOR LEUCINNAL, IZOLEUCINNAL ÉS VALINNAL

Az elágazó láncú aminosavak (BCAA-k), név szerint a leucin, az izoleucin és a valin, egy fontos csoportját képezik az aminosavaknak. A BCAA-k az emberi test számára esszenciális 9 aminosav közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy a test nem képes az előállításukra. Az egyetlen forrásunk ezekből az aminosavakból a mindennapi táplálékunk, vagy a táplálék-kiegészítők.

Az elágazó láncú aminosavak több, mint 35%-át teszik ki az izomfehérjék esszenciális aminosav-készletének. A leucin, az izoleucin és a valin elengedhetetlen aminosavak, amelyek vegyes étkezési fehérje-forrásokból biztosíthatók. A BCAA-k bevihetőek étrend-kiegészítőként is, amely kifejezetten javasolt erőteljes edzés vagy fizikai munka körüli időpontokban. A BCAA XPRESS 2:1:1 arányban tartalmaz leucint, izoleucint és valint, és mivel italpor formában van, folyadékként fogyasztva gyorsabban tud felszívódni, mint egy tablettás formula. Továbbá, kényelmesen kortyolgatható edzés közben is.

Csuhai János, Team Scitec
Csuhai János
Testépítő, Arnold Classic Europe Amateur 2013 2. hely, Superbody 2013 Open bajnok
Team Scitec

Adagolási javaslat

Naponta 1 adag (7 g – 1 adagolókanál, ízesítetlen: 5 g – 1 adagolókanál) BCAA Xpress italpor elfogyasztása javasolt 250 ml vízben vagy egyéb folyadékban feloldva. Edzés előtt, alatt vagy azt követően, vagy pihenést megelőzően alkalmazandó. A bekevert italport hagyja egy ideig állni a legjobb feloldódás biztosítása érdekében.


G-BOMB 2.0

Több komponensű glutamin mátrix

  • 8 HATÓANYAG
  • TÖBBFÉLE GLUTAMIN
  • AKG
  • BIOPERINE ®
  • CUKOR- ÉS ASZPARTAM-MENTES!
  • CSÖKKENTI A KIMERÜLTSÉGET, TÁMOGATJA AZ IMMUNRENDSZERT!

Az l-glutamin – ami széles körűen ismert és népszerű mint sport táplálék-kiegészítő – a legnagyobb arányban előforduló aminosav az emberi vérben, és nagy szükség van rá az egész testben. A glutamin feltételesen esszenciálissá válhat bizonyos helyzetekben, ideértve az intenzív fizikai edzés alatti és utáni időszakot, amikor a test nem tud elegendő glutamint szintetizálni. Ez a feltételesen esszenciális aminosav biztosítható étkezési fehérje bevitelével és táplálék-kiegészítőkkel.

A G-BOMB egy több komponensű fejlett glutamin mátrix, ami különböző glutaminokat és más hatóanyagokat biztosít ebből a „családból”. A glutamin a glutamáton keresztül alfa-ketoglutaráttá konvertálódik, a test egyik energia-termelő ciklusa, a Krebs-ciklus egyik alapvető komponensévé. Formulánk közvetlenül is szolgál AKG-vel, alfa-ketoglutaráttal.

A komplex G-BOMB formula a következő előnyöket nyújtja*: hozzájárul a fáradtság és a kimerültség mérsékléséhez, hozzájárul a normál aminosav- szintézishez, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, hozzájárul a normál vérképződéshez, hozzájárul a normál homocisztein anyagcseréhez, hozzájárul a normál pszichológiai működéshez, szerepet játszik a sejtosztódásban.

*Tudományosan bizonyított, Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett állítások.

Használati utasítás

1 adag G-Bomb 2.0 italpor 300-400 ml vízben feloldva fogyasztandó, 30 perccel edzés előtt vagy az edzés alatt. amennyiben szükséges, további adag is fogyasztható a nap folyamán vagy pl. pihenést megelőzően.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2017-02-08
Szia! Diétázom, mennyire lenne ez így jó? Reggel felkelés után 1 adag BCAA-Xpress, reggelire fehérje(Iso Whey Zero)+zabkása, edzés előtt 1 adag BCAA-Xpress, edzés közben egy adag G-Bomb, edzés után 1 adag fehérje(Iso Whey Zero)+ 1 adag BCAA-Xpress, lefekvés előtt 1 adag G-Bomb. Pihenő napokon pedig reggelire 1 adag BCAA-Xpress, lefekvés előtt pedig 1 adag G-Bomb.

válasz
2017-02-09
Szia!

Edzés után dupla adag fehérjét használj inkább, de amúgy rendben lesz így!

Vevővélemények

Komoly edzések alapkövei!
2017-01-13
Mind ízben mind összetételben brutálisan bejöttek nekem. Nagyon jó ízük van, ezáltal, nem kell száj-húzogatva lenyelni a kortyokat. Edzés közben a G-BOMB megy, edzés után BCAA XPRESS. Nem érzem magam egy fárasztó edzés után sem kimerültnek. Elengedhetetlenek a jó edzéshez!