A vitaminok márpedig NEM veszélyesek!

 / 4.7
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A természetes gyógymódok ellenzői szerint a vitaminok és gyógynövények igen veszélyesek lehetnek az egészségünkre nézve. Ezért szabályozni kell őket, hiszen olyan rettentően veszélyesek! De valóban így van?


Az US National Poison Data System ennek az ellenkezőjéről tanúskodik. Egy 174 oldalas jelentés szerint, a 2009-ben az USA-ban vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak vagy gyógynövények fogyasztásából adódó halálesetek száma egészen pontosan NULLA.

Hasonlítsuk csak össze ezt az adatot a 100.000, vagy annál is több, FDA által jóváhagyott gyógyszerek által okozott halálesetek számával – és ez még csak a JAMA (Journal of the American Medical Association) által publikált kutatásban szerepelő adat! Emellett ott van még az az ezernyi nő, akik orvosilag nem igazolt rákkezelésekbe haltak bele az után, hogy hibásan kaptak pozitív mamográfiai leletet, tehát valójában nem is voltak betegek. És persze ne feledkezzünk meg arról a kb. 16.500 állampolgárról sem, akik belső vérzésben halnak meg valamilyen nem szteroid gyulladásgátló mellékhatásaként.

A The American Journal of Medicine 1998 júliusi számában a következőt írták:

"Óvatos becslések szerint kb 107.000 páciens kerül kórházba éves szinten a nem szteroid gyulladásgátlók (NSAID) szedésével összefüggésbe hozható emésztőrendszeri komplikációk miatt, és minimum 16.500 nem szteroid gyuladágátlóval kapcsolatos haláleset történik évente csak az arthritis-es betegek körében."(Singh Gurkirpal, MD, "Recent Considerations in Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drug Gastropathy", The American Journal of Medicine, July 27, 1998, p. 31S)

Tehát, ha a nem szteroid gyulladásgátlók évi 16.500 embert öltek meg csak az USA-ban (ez a szám mára több lehet, mivel 1998 óta ezen gyógyszerek felhasználása ugrásszerűen megnőtt), és az étrendkiegészítők NULLA halálos áldozatot követelnek éves szinten, akkor az egészségügyet szabályozó szervezetek vajon miért a vitaminok „veszélyes” hatásairól győzködnek minket szüntelenül?

Eközben a gyógyszerek szabadon felírhatók nem rendeltetésszerű használatra is, azaz az orvos olyan betegségek kezelésére is előírhatja a szedésüket, melyekre soha nem is vizsgálták az adott gyógyszert!

Mi a hiba a képletben? Nyílt háború folyik a táplálkozás, a természetes gyógymódok ellen, háború, melyet az egészségügyi szabályozó szervezetek indítottak, akik a gyógyszeriparral karöltve az alultápláltság állapotában igyekeznek tartani minket (és melynek következtében ők profitálhatnak az így megbetegedő embereknek eladott gyógyszerekből).

Az Orthomolecular Medicine News Service egy egész cikket szentelt a témának. Lássuk, mit mondanak ők az étrendkiegészítők biztonságosságáról, valamint a világ kormányainak kiszámíthatatlan, a kiegészítők korlátozására vagy betiltására irányuló kísérleteiről.

A Vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és gyógynövények NEM okoznak haláleseteket

A mérgezési statisztikák bizonyítják a kiegészítők biztonságosságát

2008-ban egyetlen halálesetet sem okozott étrendkiegészítő – olvasható egy, a U.S. National Poison Data System által nemrégiben végzett kutatás eredményeiben. Az új, 174 oldalas éves jelentésben, melyet a Clinical Toxocology folyóiratban publikáltak, nulla halálesetet tulajdonítottak a B-vitaminok, az A-C-D vagy E-vitaminok (a ”veszélyes” zsírban oldódó vitaminok, ugye? - a szerk), valamint az összes többi vitamin szedésének.

Ráadásul egyetlen olyan aminosav vagy gyógynövény készítmény sem volt, mely halálesetet okozott volna. Ez azt jelenti tehát, hogy NEM okozott semmiféle halálesetet a blue cohosh, az echinacea, a ginkgo biloba, a ginseng, a kava kava, a St. John's wort (orbáncfű), a valeriana, a yohimbe (itthon betiltották, no comment – a szerk), az ayurvédikus gyógyszerek, és semelyik másik gyógynövény sem. Nem haltak meg kreatintól, kék-zöld algától, glukozamintól, kondroitintől, melatonintól (itthon betiltották étrendkiegészítőként, ismét no comment – a szerk), és egyik homeopátiás szertől sem.

Emellett nem történt halálozás egyik ásványi anyag készítmény szedéséből adódóan sem. Tehát a kalcium, a magnézium, a króm, a cink, a kolloid ásványok, a szelén, a vas, vagy a különféle ásványi anyag komplexek ugyancsak nem okoztak halálesteket. Két gyermek halt meg a gyógyászatban alkalmazott nátrium-bikarbonáttól, a másik „elektrolit és ásvánnyi anyag” kategóriába sorolt halálesetet pedig egy baleset szolgáltatta, amikor egy férfi nátrium-hidroidot ivott, ami egy igen mérgező zsíroldó és csatornatisztításra alkalmazott szer.

Egyetlen férfi, nő, vagy gyermek sem halt bele az étrendkiegészítők szedésébe ezen időszak alatt.

61 toxikológiai központ biztosította az adatokat a U.S. National Poison Data System számára, melyet aztán 29 orvos és klinikai toxikológus is elemzett. A szerző szerint „A NPDS a kis számú, valós idejű nemzeti felügyeleti szervek egyike, melyek globális egészségügyi felügyeleti szervként lehetőséget biztosítanak mindenfajta járvány, egészségügyi esemény azonosítására, az arra történő rugalmas reagálásra, és a szituáció kézben tartására.”

Az egyesült Államok lakosságának több, mint a fele szed napi szinten étrendkiegészítőket. Még ha ez napi egy tablettát, vagy adagot is jelentene fejenként, akkor is, ez 154.000.000 adag naponta, éves szinten pedig több mint 56 milliárd adag. Mivel sokan nem csupán egyetlen készítményt szednek, az éves fogyasztás ennél valószínűleg jóval magasabb, így a biztonságosságukra vonatkozó adatok még reprezentatívabbak.

Ha ezek a kiegészítők állítólag olyan „veszélyesek”, ahogyan azt az FDA és a média beállítja, akkor hol az a rengeteg holttest?

Azok, akik szerint a média nem elfogult a vitaminokkal szemben, vagy inkább ellenük, gondoljon bele: hány tévéműsor, újság, magazin, vagy gyógyászati folyóirat közölte le a TÉNYT, hogy SENKI nem halt bele ezeknek a készítményeknek a szedésébe (és hányszor hallhatunk ezeknek a kiegészítőknek az állítólagos veszélyes voltáról? - a szerk.)?

References:

Bronstein AC, Spyker DA, Cantilena LR Jr, Green JL, Rumack BH, Giffin SL. 2008 Annual Report of the American Association of Poison Control Centers' National Poison Data System (NPDS): 26th Annual Report. Clinical Toxicology (2009). 47, 911-1084. The full text article is available for free download athttp://www.aapcc.org/dnn/Portals/0/2008annualreport.pdf.

(Vitaminsstatisticsare found in Table 22B, journal pages 1052-3. Minerals, herbs,amino acidsand other supplements are in the same table, pages 1047-8.) Learn more:http://www.naturalnews.com/027993_vitamins_nutritional_supplements.html#ixzz1pknEb1Gf

Forrás: naturalnews.com


Shop.Builder havi legolvasottabb cikkei
Kevésbé köztudott, hogy a Mr. Olympia nem csak a testépítésről szól. A sportolók nem csak a fizikumukat, hanem a testi erejüket is fitogtath...
A Shop.Builder részletes összefoglalója a Mr. Olympia 2019-ről, benne Brandon Curry, William Bonac, Hadi Choopan, Roelly Winklaar és még sok...
Testépítő és fitness edzéstervek kezdőktől haladókig mindenkinek! Kezdő átmozgató edzéstervek, haladó ossztott edzéstervek, sztáárok edzéste...
Futááás, izomépítés mellett? Tilos! Nem egy ilyen beszélgetést hallgattam végig öltözőben. A futás leeszi az izmot, nem fogysz, ellenben éhe...
A Shop.Builder adatbázisában több, mint száz edzésterv, és eddig közel 200 gyakorlat leírása található meg, többnyire videós bemutatással. A...
Tóth Dani mutat egy brutál melledzést, és olyan tudást ad át Nektek, amit biztosan felhasználhattok az edzéseitek hatékonyabbá tételéhez. Pr...
Kezdő testépítőknél nagyon fontos, hogy fokozatosan, edzésről edzésre növeljék a terhelést. Ezt megtehetik az ismétlésszám, a súly, vagy pár...
A cikk elolvasása után már Te is össze fogsz tudni állítani egy saját bicepsz edzéstervet, hiszen tudni fogod, mit miért szoktunk csinálni a...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!

Kérdés
2018-03-15
Sziasztok!
2 kérdésem van: Egyik, hogy amióta vitaminokat szedek, a vizeletem színe erosen sárgás szinu. Eloszor azt hittem, hogy másnak van hozzá koze, de kipróbáltam - amelyik napon szedek vitamint, azon a napon van ez az eléggé szembetuno színelváltozás. Ez pozitív/negatív dolog..?
Másik kérdés, hogy néha egyes gyakorlatok végzésekor pattog az ízulet/szalagok, pl. bal vállam, boka(vagy sípcsont részénél valami..), volt egy ido, hogy a jobb konyokom tricepsz gyakorlatoknál...
Az edzovalaszol-ban olvastam azt hiszem, hogy ha nem fáj, akkor nem gond.
Vagy ha hallom, hogy pattog, az gond?
Elore is kosz a választ!

válasz
2018-03-19
Szia!

Az, hogy a vitaminoktól a vizteleted színe megváltozik, normális jelenség. Ha többet iszol, azzal tudod hígítani. A pattogás megszüntetésére alaposabb bemelegítést javasolnék, esetleg egy ízületvédő szedését a komolyabb problémák megelőzése céljából. Ez lehet például: Arthro Guard, vagy ha komolyabb készítményt szeretnél, Arthro Kinetic (volt: Heavy Duty) . Ha nagyon zavaró illetve fájdalom is jelentkezik, abban az esetben a problémát érdemes lehet kivizsgáltatni.