Vitamin A (250 g.k.)

 / 4.5 2 vélemény
Swanson Vitamin A 250 g.k.
Ár: 3 060 Ft
Egységár: 12,24 Ft/g.k.
Darabszám:
Kosárba teszem


Termékleírás összecsukása »

Vitamin-A 10000NE

Az A-vitamin (retinol) a normális látáshoz, a szövetek növekedéséhez, az egészséges csont- és fogfejlődéshez szükséges zsírban oldódó vitamin.

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal.

A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

Termékleírás összecsukása »Kérdések

Kérdés
2019-12-25
Akkor most írhatnátok arról is egy cikket, hogy miért is baj (vagy "undorító") két szett közötti pihenés közben a telefont nyomkodni. Ez ilyen ego-macsó kérdés csak, ugye?

válasz
2019-12-30
Hehe :) született volna külön cikk erről, igazad van, csak a terem, ahova járok, ritka az ilyen látvány szerencsére (Flex Gym) :)

Vevővélemények

bőrproblémákra
2018-01-26
szuper, napi 2 szemmel kezdtem, beszedtem egy dobozzal, majd a doki tanácsára csökkentettem az adagot napi 1 szemre, a következő héten 2 szemmel folytatom. szép tőle a bőröm, nincsen pattanás, a hajamra és a körmömre is jó hatással van. :)