A táplálékkiegészítés egyszerű elmélete

 / 4.7
Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A hülye gondolkodás nem feltétlenül önmagunk hibája, nem feltétlenül tőlünk jön. Az ember tanul, másol, utánoz viselkedésmintákat és gondolkodásmódot. Ha egy átlagember nem mélyed el egy területben, a tudása és a gondolkodása csak azt a vonalat fogja követni, amit lát, például a médiában.


A hülyetévé hülyeműsorában a hülyeműsorvezető a bádi bildinggel kapcsolatban tökéletesen úgy fog beszélni, mintha valami nagyon egzotikus állatfajták eddig még sosem látott tevékenységéről lenne szó - és innen nyílegyenesen jön a gyúrópor és egyéb okosságok.

Innen indulunk. Az emberek, amikor lemennek a terembe nem szakkönyvekkel megalapozott tudással, vagy egyáltalán alapismeretekkel teszik, hanem azzal az ideológiával, miszerint a táplálékkiegészítés azért kell, hogy izmosak legyünk.

Megdöbbentő lehet, de versenyzői szinttel sem vagyunk feltétlenül ennél sokkal előrébb, akad sötétség ott is bőven.

A táplálék-kiegészítésre (vagy hivatalosabb nevén étrend-kiegészítésre) nem egónövelő tényezőként kellene tekinteni.

A fizikum ugyanis az egészségnél kezdődik.

A célunk nem önmagában egy esztétikus test, amivel villogni tudunk, hanem egy egészséges test fejlesztése valódi fizikummá. A következőt kell felfogni: a testet egészségessé kell tenni és erre az alapra kell fokozatosan komoly teljesítőképességű izomzatot építeni. Erre lehet valódi fizikumot építeni, nem olyat, ami addig van meg, amíg a koxkúra tart.

Ha azt mondom, hogy a testépítő (és egyéb kategóriák) versenyzői nem ritkán dohányoznak és kábítószereznek (az alkoholizmus viszonylag ritka), akkor látható, hogy valami nincs rendben.

Az “izmos drogos” kategóriát nem nagyon tudom hova tenni. Ezért válasszunk olyan példaképeket, akik valódi sportteljesítménnyel és ennek megfelelő életmóddal rendelkeznek.

A táplálékkiegészítő-használatra levetítve ez úgy néz ki, hogy az általunk használni kívánt termékek körét kezdjük azokkal, amelyek az alapokat adják: a test megfelelő működését. Sokan nem értik, hogy a legfontosabb, legalapabb kiegészítő egy jó komplex vitamin és ásványi anyag csomag. Nem bedurrantó, nem tesztófokozó, nem kreatin, hanem vitamin!

Ezután jön az edzés utáni, lehetőleg tejsavó fehérje, amelynek nem csak az anabolizmusban, hanem az immunrendszer működésében is fontos szerepe van.

Nem mondtunk ezzel újat? Ne baj, legalább tudod, hogy jól csinálod!


Kapcsolódó cikkek
Bármilyen sportot űzz, Molnár Péter többszörös világbajnok testépítő táplálékkiegészítő válogatását érdemes kipróbálnod! ...
A tartalom: Dudás Ádám, Kares manuálterápia 2. rész, Bunny és Colos monstre lábedzés, Dr. Békés Ádám az új doppingtörvényről. ...
A tartalom: Kiss Tibor, Petar Klancir, Tóth Dani, Támadás 2. werk. ...
Debreczeni Gábor, Molnár Tamás és a Botond Gym, Bunny ez+az. ...
Étrendkiegészítés pszichiátriai gyógyszerek szedése mellett? Szedhetsz táplálékkiegészítőket, és végezhetsz súlyzós edzést? Érintett vagy? Olvass tovább!...
A tartalom: 2011 Év Testépítője La Llave Alex, Bunny okosságok, Zsuppán Fanni fitnessmodell, Kökény Béla. ...
La Llave Alex, Rokkerzsolti, Kathi Béci, Mészáros Dávid és Oláh Ákos fekvenyomók ...
A fitnesz-iparág skálája nagyon széles. Akár a felszerelést, akár a ruházatot, akár az eszközöket, akár a táplálékkiegészítőket nézzük, a spektrum hatalmas, his...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!